fredag 6 december 2019

Greta har ändrat sig, det är inte längre CO2 som förintar jorden. Det är koloniala, rasistiska och patriarkala svin.

NYHETERIDAG
Greta Thunberg har lärt sig sitt nya kommunistiskt manifest utantill.

Greta förklarar vilka förändringar hon och hennes rörelse ”Fridays for future” kräver. 

I en debattartikel publicerad på ”Poject Syndicate” skriver Thunberg och hennes medförfattare Luisa Neubauer och Angela Valenzuela att ”klimatkrisen handlar inte bara om miljön. Det är en kris för mänskliga rättigheter, för rättvisa, och för politisk vilja.”

”Koloniala, rasistiska och patriarkala system för förtryck har skapat och driver den” fortsätter artikeln, som hävdar att man har stöd i ”vetenskapen” när man kräver att dessa system ”monteras ned”.

Greta Thunbergs medförfattare Luisa Neubauer, som arrangerar Fridays for future-demonstrationerna i Tyskland, är medlem i Bündnis 90/Die Grünen, Tysklands svar på Miljöpartiet.

Neubauer argumenterar för att befolkningen i länderna i norr har en plikt att sänka sin levnadsstandard på grund av klimatförändringar.

2 kommentarer:

  1. Dessa patriarker, alltid dessa män, speciellt dom vita, dom som kör jeepar, dom som äter kött, dom som är heterosexuella, och medelålders. Romson sa i Almedalen för några år sedan att dessa män låg bakom allt elände i världen. Egentligen borde kvinnor föda enbart kvinnor, männen får alstras på nåt konstgjort sätt. Evolutionen borde skapa ett alternativt hormon till östrogen och testosteron.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-12-06 21:57

    Hon vill nog att världens alla barn skall uppleva samma depretion som hon själv upplevt. The terror outside the parlament building.

    SvaraRadera