torsdag 12 december 2019

De gamla "demokratiska" partierna i världen tror de äger makten och vägrar släppa den ifrån sig.



Demokraterna är besatta av att få bort president Trump.

Redan innan Donald Trump flyttade in i  Vita Huset i januari 2017, gjorde demokraterna i kongressen det klart att de skulle försöka få bort honom. Så säkra var de på att han aldrig skulle tillsättas, att han skulle vara en otänkbar och usel president.


När nu demokraterna på allvar vill ställa USAs 45. president inför riksrätt, är detta ett av republikanernas starkaste kort. Under justitiekommiténs riksrättsdebatt i onsdags bankade den ena republikanske kommitémedlemmen etter den andra in detta enkla budskap: Demokraterna har varit besatta av att få bort Donald Trump sedan Hillary Clinton förlorade presidentvalet  2016.

Försvarsstrategin för Trump själv, och republikanerna, har varit att neka till att fel begåtts. Och att det inte var oppositionens förföljelse av en president som grundlagsskaparna hade i tankarna när de beskrev hur en president skulle kunna fråntas makten.

Republikanerna bankar också in budskap som Trumpföljarna älskar. De vill tala om supergod ekonomi, rekordlåg arbetslöshet, om hur USA drog sig ur det för USA katastrofala Iran-avtalet. 

Varför vill demokraterna sätta allt detta på spel för att de inte klarar av att komma över valnederlaget.


2 kommentarer:

  1. Av samma anledning som Stefan Löfven kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

    MAKTEN och PENGARNA!

    SvaraRadera
  2. Blir inte riktigt klok på om du gillar eller ogillar vad Demokraterna gör!?

    SvaraRadera