onsdag 20 november 2019

Stefan Löfvéns stapplar runt i blindo på slak lina.

Någon efterträdare till Löfvén finns inte. Minns att det var Sahlin och Juholt som skramlades fram innan Löfvén. Varje namn inom S som dyker upp får mig att vrida mig av obehag, hela S måste bort. MP, C , L och V också - de är alla vandrande katastrofer.

Tino Sanandaji, FB: 

- Goda nyheter! Efter en strålande insats i söndags åker Stefan Löfven runt på en ”turné genom landet” och överträffar sig själv med knasiga uttalanden, kanske i ett heroiskt försök att stoppa gängkriget genom att få de kriminella att skratta ihjäl sig.

Expressen: ”Löfven om skjutningarna: ”Vi politiker har inget säkert svar”
Aftonbladet: ”Löfven: Sverige har inte förberett sig för det här våldet”

I DN avfärdas samband mellan gängbrott och kulturella faktorer som klasstruktur eller tystadnsnorm med strawman att det ju inte beror på hudfärg: ”Så här: Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg”

I Expressen har Löfven tvärt ändrat sig om orsakssambandet: ”Varför har just Sverige så höga tal av skjutningar på gatorna? –Eftersom varken forskare eller poliser har något säkert svar på det har inte vi politiker det heller”

Jaså? I söndags svarade han på en direkt fråga om Sverige skulle haft samma situation utan flyktinginvandringen: ”Svar ja, det är min bestämda uppfattning”

Två dagar sen var statsministerns ”bestämda uppfattning” att invandring inte har något med skjutningar att göra, men nu vet plötsligen inte forskarna. Varför gick han då ut på TV och avfärdade invandring som förklaring ? Bluffade statsministern bara eller har forskningsläget ändrats sen söndags?

Vilken exakt är sen dessa forskare han pratar om hela tiden? Tidigare har Löfven hänvisat till experter som inte ens hade examen, än mindre var forskare. Vilka gick han till denna gång? Har statsministern tillkallad en konferens med låtsashistoriker Henrik Arnstad, fejkforskare Sandro Scocco, pizzaexpert Henric Schyffert, Bozo the Clown och Ove från Solsidan?

Jag tror nämligen inte det finns någon officiell utredning eller forskarråd som sagt till Löfven att invandring saknar effekt på gängvåld. Jag tror tvärtom att vare sig S eller M någonsin bett internationella forskare undersöka samband mellan gängvåld & invandring, man ställer inte frågor man inte vill ha svar på.



3 kommentarer:

  1. Han har varit en katastrof för Sverige och är. Han måste bort, hela regeringen med lydpartier måste bort. Tänk att vi ens ska behöva diskutera om IS-mördare ska få komma hit.

    SvaraRadera
  2. Precis ..man ställer inte frågor man inte vill ha svar på...man ser inte det man inte vill se.
    Dgdfria

    SvaraRadera
  3. Raymond Zweigberg2019-11-20 18:13

    Vad tror ni om fd LO-basen Karl Petter Thorwaldsson som stassemisse?

    SvaraRadera