fredag 15 november 2019

reinfeldt och löfvén har gjort Sverige till en vrakspillra.


GP.SE

Sverige i akut behov av ledarskap


Sverige avviker nu ordentligt från resten av Europa, konstaterade kriminologen Ardavan Khoshnood i måndagens SVT Aktuellt.

 Han fortsatte: ”Vi i Sverige har varit otroligt naiva under väldigt lång tid med att ta tag i den här frågan” och påpekade att ”det finns folk som har skrikit sig hesa i tio, tjugo år om situationen utan att det tagits på allvar”. Khoshnood menade även att Danmark varit betydligt bättre på att sätta in åtgärder mot den grova brottsligheten.

Givetvis är Morgan Johansson inte personligen skyldig till alla missgrepp som länge präglat regeringspolitiken. Men han har varit justitieminister i fem års tid och har lika givet ett politiskt ansvar. Det kommer med rollen som minister att ta det högsta ansvaret. 

Förre försvarsministern Mikael Odenberg avgick i protest när Fredrik Reinfeldt, mot bättre vetande, rustade ned försvaret. Odenberg stod för något. Morgan Johansson har nog aldrig tänkt den tanken ens. 

Under Håkan Juholts kaotiska tid som S-ledare hade Johansson inga problem med att företräda helt olika linjer från ena dagen till den andra. Han är 100 procent lojal med makten, men verkar inte vara lojal med så mycket annat. 

Läs hela texten på GP

3 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-11-15 11:26

    Morgan gör samma nytta i regeringen som en grovsmed hade gjort i en operationssal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderar. Var skulle Morgan Johansson kunna vara en tillgång??

      Radera
    2. Tonald Drump2019-11-15 11:59

      Beroende på sin storlek så kan han kanske passa inom området nanoteknik.

      Radera