torsdag 21 november 2019

Plötsligt såg Anna Ekström och Damberg det komma.



Debattartikel idag: 

-"Möjligheterna att starta religiösa friskolor och tidigare undermåliga kontroller av vem som driver dem kom att bli en giftcocktail som drog till sig oseriösa och i värsta fall rentav farliga aktörer som Säpo bedömer som ett hot mot Sveriges säkerhet.

Extremism och radikalisering hör inte hemma i svenska skolor, skriver utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg.


 I ett starkt samhälle måste vi stå upp för att den bästa skolan är den där elever möts och får samma rätt till en bra utbildning, oavsett kön, bakgrund eller religiös åskådning. Varken extremism, religiös påverkan eller brister i kunskapsuppdraget kan accepteras i svensk skola.

Skolan är inte till för att föräldrar ska kunna säkerställa att deras barn får ”rätt” religiös fostran, eller för att människor med extrema åsikter ska kunna verka fritt. Skolan är till för att alla barn i Sverige ska få med sig de kunskaper de behöver för livet."

Statsministern är beredd att tillsätta en utredning så småningom. MP, Annie Lööf och Nyamko Sabuni håller med.

4 kommentarer:

  1. Skolan är i fritt fall. Trots att det är mest kvinnor som jobbar i skolan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snarast i alla verksamheter där det jobbar svenskar...

      JJ

      Radera
  2. Det är, som Svensk skattebetalare, inte lätt att hänga med i svängarna.
    För en månad sedan blev man tvingad att, via skatten till muslimska friskolor, sponsra islamiska staten globalt, och nu helt plötsligt ska pengaflödet granskas, och is-terroristerna ska i stället importeras, försörjas och utbildas i religiös fanatism, sprängteknik, kvinnoförakt och avhuvning i stridsledningscentralerna i Sverige, spännande?
    Tack erdogan, tack (s)tefan, tack margot, tack anna, tack jöken!

    SvaraRadera
  3. I ett framtida Sverige, Europa, Världen (?) kommer "de kunskaper man behöver i livet" vara att rabbla Koranen och kunna Sharia utantill.

    SvaraRadera