fredag 22 november 2019

Lllllycka till med att justera kommunikationen, Löfvén!

LEDARE, aftonbladet, beroende socialdemokratisk


Vem skulle inte bli arg om äldreboendet i kommunen sänker värmen för ens anhöriga i ett försök att spara pengar? Eller när blodiga gänguppgörelser sker i närheten av ens hem? Det blir inte bättre av att Sveriges höginkomsttagare samtidigt får stora skattelättnader på bekostnad av vår gemensamma välfärd.

Runt om i landet ställs nu rättmätiga krav på förändring – konkret politik som gör verklig skillnad. Men när den Socialdemokratiska partiledningen samlades till krismöte idag var det något annat som stod i fokus: nya flygblad.

Ledningen har tagit fram en så kallad ”mellanvalsstrategi” som ska vägleda partiet genom mandatperioden. När välfärdskris, gängvåld och växande klyftor väger tungt i mångas sinnen borde man kunna förvänta sig att Sveriges statsbärande parti möter oron genom att fokusera helhjärtat på att utveckla en kraftfull reformpolitik. Men hör och häpna, istället är det kommunikationen som ska justeras.

Bilden ska vårdas
Mellanvalsstrategin handlar nästan uteslutande om hur bilden av partiet ska vårdas, vilka politiska konflikter som är ogynnsamma och hur verkligheten ska beskrivas.
Det är inte genom konsultgodkända slogans socialdemokratin återuppbygger sitt förtroende ute i stugorna – det är genom reformer. De vikande opinionssiffrorna kommer inte att vända uppåt av bättre fusklappar.

4 kommentarer:

  1. Och dom borde säga upp samarbetet med människofientliga miljöpartiet. Sen återstår att utlysa nyval.

    SvaraRadera
    Svar
    1. S och MP och V och C och L = lika barn leka bäst.

      Radera
  2. Tonald Drump2019-11-22 19:27

    Är det inte bättre att stänga av respiratorn.

    SvaraRadera
  3. Socialdemokraterna=ett skurkparti.

    SvaraRadera