torsdag 14 november 2019

Jag tror att världen kommer att gå under snart.

Men inte på grund av "klimatet". 

Utan på grund av dagens följa-john-människor, de är så urbota korkade, överspända och lättkränkta att de omöjligt kommer att kunna överleva livets framtida strapatser.



På den nya tv-tjänsten Disney+ finns en stor katalog av Disneyfilmer och tv-program samlade, några av dem med närmare 80 år på nacken.

Den som strömmar klassiker som "Dumbo", "Lady och Lufsen", "Djungelboken" och "Aristocats" får se dem i originalutförande, men möts av ett förbehåll om att filmen "kan innehålla föråldrade kulturella skildringar". 

Flera av Disneys tidiga filmer har beskyllts för att använda "rasistiska stereotyper." Bland exemplen finns de "lömska" och "asiatiska" siamesiska katterna i "Aristocats" och de sjungande korparna i "Dumbo", som liknar tidens nidfigurer av afroamerikaner.

Hjäääälp. Förr i världen hade de fräcka människorna "föråldrade kulturella synpunkter". Jahapp? Hur ska dagens värdegrundsmänniskor palla med alla barbarer som levt på den här planeten förut? 

Vi måste skydda dem genom att helt ta bort historien och be djupt om ursäkt för den.

6 kommentarer:

  1. Går det bra med Platon, Sokrates, Pythagoras och dom andra filosoferna. Reglerna för schack är 5000 år gamla, ska vi ändra på dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Raymond Zweigberg2019-11-15 06:44

      Vi kanske får tänka oss att ändra färgställningen på pjäserna. Svart är ju synnerligen rasistisk och vitt är ju maktspråk. Kanske rosa och rosa? Blir nog bra, ingen har koll och det blir jämlikt som bara den.

      Radera
  2. Tonald Drump2019-11-14 23:56

    Det var bättre förr, då kallade man saker och ting för vad dom var. Om dagens människor inte tåler det som var för 80 år sedan hur skall dom då tåla dagens knäppa verklighet.

    SvaraRadera
  3. Dumbo, den folkkära figuren som blatterånar-ligorna (1) i Swerigestan ännu inte hunnit skära öronen (2) av...

    (1)
    https://uvell.se/2019/11/14/ranen-enligt-forskning/

    (2)
    https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/ton%C3%A5ring-r%C3%A5nad-och-knivskuren-i-landala-1.20280838

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Ungdomarna säger att de krigar mot svenskarna.." Men i Sverige betraktas inte detta som rasism. Varför?? Om killen som torterades i nio timmar av sjuka bastarder och fick örat avskuretkänner jag att jag går sönder inuti. Nio timmars tortyr!! Fatta hur panisk han måste ha varit. Men han är inte intressant i svenska medier. Däremot gängskjutna kriminella får vi veta allt om. Hur oskyldiga, snälla, hjärtegoda och fina de var. Sinnessjukt Sverige.

      Radera
  4. Det läskiga är att detta gått så fort, och förmodligen kommer att accelerera ännu mer! Göm era gamla serietidningar och böcker, snart kan överheten knacka på för att åsiktscertifiera ditt bibliotek!

    SvaraRadera