söndag 17 november 2019

Dags att fly.


 BÅDE JANNE JOSEFSSON OCH WILHELM AGRELL SLÅR LARM: SVERIGE GÅR UNDER.

Sverige är "ett politiskt fulländat misslyckande" skriver Janne Josefsson. "Statsmakten gröps ur bit för bit", skriver Wilhelm Agrell.

Två tunga opinionsbildare, journalisten Janne Josefsson och fredsforskaren Wilhelm Agrell, gick i september ut med nödrop om att Sverige håller på att gå under i våld och laglöshet.

Är det så att våldet nu börjar närma sig etablissemangen i media och akademi?

Janne Josefsson skriver ”Det osar krutrök i världens bästa land”, att mångkultur i själva verket skapat apartheid i Sverige. I Sjumilaskolan på Hisingen i Göteborg har mindre än en procent svenska som modersmål – kanske fyra elever av 500.

Sverige är inte ett land längre, det är skilda världar, och ”ett politiskt fulländat misslyckande”. Men när förnekelsen väl börjar brytas upp, tar regeringen och Morgan Johansson (S) till ord som ”avskyvärda odjur”. Orden blir värre, ”ju mindre de vet hur det sociala läget i landet ska kunna lösas”, skriver Josefsson.

Wilhelm Agrell skriver att ”fenomenet inre väpnad konflikt kan bidra till att synliggöra dynamiken i ett skeende med stor destruktiv potential för ett samhälle. I den typiska inre väpnade konflikten bekämpar olika grupper varandra och i varierande grad en statsmakt som helt eller delvis förlorat sitt våldsmonopol.”

I sådana situationer eskalerar våldet, eftersom det är enklare än att backa tillbaka. Man har släppt spärrarna och våldet får sin egen dynamik. Agrell ger Libanon på 80-talet och Balkan på 90-talet som exempel där inre väpnad konflikt trappas upp till krig. Vid inre väpnad konflikt slås samhällsfunktioner sönder och de som kan flyr landet.

Agrell menar att våldsutvecklingen har kunnat pågå ostörd alltför länge därför att både medborgare och politiker har betraktat Sverige som ett tryggt land. Det går väldigt långsamt för myndigheterna att börja betrakta grov organiserad brottslighet som samhällshot.

”Våldet blir inte bara allt brutalare och upptrappat, offren kan bli vem som helst som råkar komma i vägen eller vem som helst som uppfattas stå i vägen. För varje tomhylsa som slamrar i gatan skjuts Sverige i sank.” Statsmakten har gröpts ur bit för bit och finns inte längre. Landet bryts sönder.

Han menar att det är ”den inre väpnade konfliktens destruktiva dynamik som vi måste uppmärksamma och bekämpa om landet, det land som vi vill leva i, skall kunna räddas.” Han kräver en krishantering som förstår allvaret och sätter in motåtgärder – nu! Annars kommer det snabbt att bli värre.

2 kommentarer:

  1. Ingen idé att bry dig. Folket vill ha det såhär.
    Idol och tacosmys i Bullerbyn en fredagkväll med familjen är ju trevligt, vad betyder några mord,bilbränder, sprängningar,våldtäkter när inte Svensson drabbas. Så är svensken. Bry sig inte om att grannen kan ligga med likmaskar krypandes på kroppen. Det är inget att göra. Folket sover sin djupaste godhetssömn. Ok. En och annan börjar vakna men det är ta mig sjutton fortfarande spott och spe på Sd.
    Sverige är ruttet inifrån, kulturmarxisterna har fått förstöra allt utan minsta motstånd.
    Polisfjollorna håller fortfarande Dan Eliassons klänning. Daltar man tillräckligt så blir buset som Nalle Puh. Det är stor synd och skam.

    SvaraRadera
  2. Jag vill ej vara ädel, jag vill ej vara god,
    de gode och de ädle de ställa upp sin stod
    i skönaste belysning på högsta piedestal
    med inskrift om bedrifter i hörnet av sin sal.

    Sen stå de och betrakta sin älskliga bild,
    hur ädel är ej minen, hur god och blid och mild,
    de tänka i sitt hjärta: Si, allt är ganska gott!
    – men bakom står Hin onde och hostar så smått.
    Gustav Fröding
    Med Gustavs, Jannes och Wilhelms ord identifierar jag mig som Fan själv

    SvaraRadera