fredag 11 oktober 2019

Plan International måste backa bandet i Sverige.


Debattinlägg på sydsvenskan: ”Sverige behöver fortsätta stå upp för flickors rättigheter.”

Flickor och kvinnor utgör hälften av världens befolkning och har samma rätt till utbildning, ekonomiska möjligheter och politisk makt som män.

"Idag på FN:s internationella flickdag uppmanar Plan International Sverige världens länder att växla upp arbetet för flickors rättigheter och motverka de krafter som vill vrida utvecklingen tillbaka", skriver Mariann Eriksson som är generalsekreterare för Plan International Sverige. 

Samma rätt till utbildning, ekonomiska möjligheter och politisk makt? 

Låt oss börja med att Plan International lägger ett megafokus, och skaffar sig en plan, på att svenska flickor /och pojkar, för den delen/ överhuvudtaget ska våga gå utanför dörren.

 Utan att riskera att bli våldtagna och rånade av personer som inte ens straffas.


3 kommentarer:

  1. "Idag på FN:s internationella flickdag uppmanar Plan International Sverige världens länder att växla upp arbetet för flickors rättigheter och motverka de krafter som vill vrida utvecklingen tillbaka"

    Vilka krafter är det? Kan hon verkligen mena Islam...Vilka annars.
    Dgdfria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tonald Drump2019-10-11 15:56

      Antingen islam eller regeringen som tycker att utländska våldtäktsmän skall få stanna i landet.

      Radera
  2. Eftersom jag misstror alla PKorganisationer är jag säker på att det inte kan vara islam. Då skulle ju problemen kunna tas tag i, så vi får väl förmoda att den skyldige är en och samma vite medelålders man. The root of all evil.

    SvaraRadera