söndag 13 oktober 2019

Emmie Mikaelsson, Washington D.C., USA, är tillräckligt långt borta för att våga säga sanningen.



Den snabbaste lösningen för att rädda integrationen är att låta människor ta ansvaret för sin egen försörjning. Därför är det viktigt att vi begränsar hur länge nyanlända får lov att leva på bidrag, skriver Emmie Mikaelsson.


-"Vårt övergenerösa bidragssystem är det huvudsakliga skälet till varför integrationen i Sverige inte fungerar."


"Vårt bidragssystem lägger grunden för segregation. När människor inte behöver skaffa jobb blir de passiva. Som resultat klänger många fast vid värderingar från hemlandet, vilket skapar splittring och segregation. På grund av detta ser vi nu kulturellt segregerade områden i många delar av Sverige, där de flesta är invandrartäta.
De som råkar värst ut för segregationen är de ungdomar som växer upp i detta utanförskap. I många fall har föräldrarna kanske få eller inga svenska vänner. En del föräldrar kanske talar sämre svenska än vad barnen gör, där hjälp med hemläxor blir en utmaning.

Att leva på bidrag leder även till en offermentalitet, vilken också riskerar att reproduceras. En del växer upp utan att se sina föräldrar försörja sig själva och ta ansvar för sina egna liv. Det blir då svårt att lära sig att ta ansvar själv."

2 kommentarer:

  1. När Ygeman stod och lovade att 80 000 illegala skulle utvisas satte många sin tilltro till Socialdemokraterna. Man hade aldrig hört att det var många som uppehöll sig i Sverige aldrig tidigare hört att det fanns ytterligare 100 000 som uppehåller sig i Sverige. När såg vi en redovisning av hur många man tror det finns gömda, som t.o .m. kanske uppbär både socialbidrag, har barn i skolan, har barnbidrag, bostadsbidrag och kanske ÄFS. Frågetecken i skyn och inga svar på denna stora fråga.
    Så här fungerar det på område efter område.
    Exakta svar efterfrågas. Det ekar tomt. Alltför många"personliga assistenter" är illegala invandrare som har både lön och så mycket bidrag man kan lyckas få.Bidragssystemet gynnar de sluga och beräknande. Svar på de frågorna efterfrågas också.
    Så här kan man fortsätta att ställa frågor som ej besvaras...
    En God Natt tillönskas alla VAKNA!
    Kattan Minus

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-10-14 07:03

    Det blir inte lätt att vänd den skutan. Alldeles för många har skämts bort med generösa bidrag under alldeles för lång tid. Kraven på att ta större ansvar för sin försörjning borde införts samma dag som den första flyktingen kom hit. Ett annat problem är att det kompetensregn som utlovades visade sig vara ett analfabetregn.

    SvaraRadera