torsdag 26 september 2019

Nu vet jag hur en dumstrut ser ut.


Stockholms nye biskop: Klimatet viktigast.

 Andreas Holmberg tog över kräklan (biskopsstaven) och mitran (biskopsmössan) av ärkebiskop Antje Jackelén inför kungaparet, utländska gäster och Svenska kyrkans övriga biskopar.
– "Jag känner mig omsluten av omsorg, omtanke och bön från alla människor som slöt upp i domkyrkan i dag." 

Många kristna hade nog innerligt att Gud och tron skulle vara viktigast för den nye biskopen.


7 kommentarer:

  1. I augusti 1867 var en biskop från Härnösand i Haparanda. Där sa han att Herrens hemsökelse med hungersnöd berodde på att människorna syndat. Punkt slut. Idag syndar vi också. Vi som kör bensinbilar, vi som flyger, vi som äter kött osv. Inget nytt under solen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag som litet barn frågade min kära farmor ( med Laestadiansk tro)- om det fanns en gud, varför finns då svältande barn? Det är för att deras föräldrar syndat, svarade hon

      Radera
  2. Tonald Drump2019-09-26 18:15

    Det skall väl inte vara något problem för kyrkan att lösa miljöfrågan, dom har ju en alldeles nykläckt Jesus i form av Greta.

    SvaraRadera
  3. I min stad ska biskopen imorgon ha en bön för klimatet.

    SvaraRadera
  4. Religionens tjänare flyr från sitt eget uppdrag. Se bara på påven som tillsammans med företrädare för islam arbetar för att införa en världsreligion.
    Jag kan slå vad om att det inte handlar om kristendom.

    SvaraRadera
  5. Tonald Drump2019-09-27 08:57

    Jag tänker inte sätta emot.

    SvaraRadera
  6. Det är skönt att biskopen hittat rätt, så att avkristningen och islamiseringen kan fortsätta. Dock bör han tänka på att när den,islamiseringen, är genomförd blir han avpolletterad, vilket vore ett steg framåt. Dessutom blir vi av med feminism, genustrams, jämställdhet, miljö frågor och, det bästa av allt, alla idag sittande politiska partier som låter detta ske.

    SvaraRadera