lördag 21 september 2019

Jag hade inte tänkt kommentera de tre partiledargringos som nu släpper sina hämningar på bästisens födelsedagskalas.

Men, det här inlägget från Hans Thannerstig är för bra. Det måste bara läsas.

Utdrag ur Hans Thannerstigs bländande kommentar, FB:


-YOU GOTTA FIGHT FOR YOUR RIGHT TO PARTY?
Säga vad man vill om socialdemokraterna, men att utnyttja borgerliga politikers ”extravaganser” till det yttersta och med full effekt har de alltid varit mästare på.

Fråga bara den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn.
1979 var han i Manila med en näringslivsdelegation och fångades på bild när han dansade i bastkjol med ett lokalt bombnedslag på ett diskotek.
Den dansen kom att förfölja honom resten av hans politiska karriär. ”Preskriptionstiden för en bastkjol är livstid”, suckade han så sent som 2014.

Och nu bjuder tre borgerliga partiledare sossarna på samma present genom att dra iväg till lyxhotell i Israel med Se och Hör-maffian och låter sig inte ont anande avbildas som sorglösa turister på grisfest på Mallis, bara i en betydligt mer flärdfull miljö än ”vanligt folk” någonsin får uppleva.
Och simsalabim så har debattfokus flyttats från regeringens pinsamma JÖK-budget, deras lika pinsamma handfallenhet mot den grova kriminaliteten och andra viktiga frågor till att handla om undersökningar om mutbrott och hur ansvarsfullt det egentligen är att åka i specialchartrade flygplan till exklusiva födelsedagsfester samtidigt som Greta Thunberg anordnar globala demonstrationer som går ut på att vi måste ta klimatproblemen på allvar.


Jag lägger inga moraliska aspekter på det hela.


Jag hoppas Busch Thor, Sabuni och Kristersson har kul resten av sin vistelse i Israel för även om Bindefeldt bjuder på uppehället kommer de att få betala ett högt politiskt pris under lång tid när de kommer hem. Aftonbladet har t.ex redan hunnit producera två indignerade ledare om saken.
Sådan är nu en gång för alla politiken. Det handlar mycket om optik. Och optiken i det här fallet är att det borgerliga toppgarnityret föredrar att festa med Pernilla Wahlgren och Camilla Läckberg framför att vara hemma och diskutera budgeten, engagera sig i kampen mot våldet och bry sig om klimatet.

Att det finns telefoner i Tel Aviv och att de delegerat arbetsuppgifter till sina medarbetare spelar ingen roll när man har fullfjädrade maktspelare som sossarna på den andra planhalvan. Som ledare är man en symbolfigur, man har bl.a betalt för att sprida en fördelaktig optik om sitt parti, kolla bara hur mycket energi man lägger ned på valfilmer och valpropaganda som bara handlar om optik. 

------Ej heller handlar det om jante eller att missunna någon en fest. Det handlar om att Bindefeld är en affärsman som händelsevis bjudit tre partiledare och inte undersköterskor och rörmokare. Om han gjort det av en tillfällighet och inte hoppas på någon form av gentjänst? Tja, föreställ er att det varit en annan affärsman som t.ex Bert Karlsson som bjudit….
Optiken är inte bra, helt enkelt. Orättvist eller inte. C’est la vie.

Den som inte förstår det är en dålig ledare och jag tror dels att Adelsohn gärna haft bastkjolsäventyret ogjort och att Annie Lööf är rätt nöjd med att hon tackade nej.

3 kommentarer:

 1. Det är väl tur att vi inte får några bilder från festerna där journalisterna på kvällstidningarna festar. Kan ju också tänka mig att det förekommer fester när klimatmöte a avslutas. Eller när anställda på FN har sina cocktailpartyn. Vi minns ju bilderna på transports ordförande när "Hoffa" när semestrade vid Medelhavet.

  SvaraRadera
 2. Vad är syftet med den här festen,, egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera