söndag 15 september 2019

Ena dagen förtryckarhucklen,

nästa dag fittmössor, nästa dag knytblus, nästa dag societetshattar. 

Attribut istället för åsikter - cirkus Löfvén.

Kommer ni ihåg Hasse Alfredsons monolog om pastor Jansson, han som inte hade några bestämda åsikter om nånting? Det var nog inte bara Svenska kyrkan som hade anledning att känna sig träffad. Jag tror att Alfredson beskrev något i den svenska folksjälen. Att pastor Jansson har kvar många släktingar i den politiska klassen är helt uppenbart.

11 kommentarer:

  1. Jag är glad för att jag fick växa upp med Hasse och Tage. Pastor Jansson fick vi lyssna påpå en bildlektion i åk 8, den enda bildlektionen jag minns från högstadiet. Apropå bilden av dom leende tanterna, bakom ett leende kan en vass kniv döljas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och humorn - den sitter dom på. För att inte tala om självdistansen.

      Radera
    2. När Hasse fyllde 80 år så fick han berätta om sitt liv. Han berättade bl a om när han gick pojkskola. Vid ett tillfälle råkade han hamna på tjejernas toalett och blev överraskad att deras klotter var minst lika fräckt som killarnas. Med andra ord jämställt klotter. Hasse var en fantastisk människokännare, inklusive barn. Vilka häftiga barnvisor han skrev på 60-talet när man annars fick lyssna på Gullan Bornemarks visor.

      Radera
  2. John Cleese är en favorit. Förutom filmerna har jag läst två väldigt bra och roliga böcker som han skrivit tillsammans med psykiatrikern Robin Skynner. Familjen och hur man kommer levande ur dess famntag heter den ena boken. Livet och hur man överlever det heter den andra, rekommenderas. I pang i bygget är det en sen där Basil säger att hans fru Sybil kan rosta bröd genom att andas på dom. Det gäller nog också för kvinnorna på bilden.

    SvaraRadera
  3. Tonald Drump2019-09-15 19:34

    Skrämmande när man inser att dessa fem pulverhäxor har haft och har stort inflytande på Sverige. Hemska tanke.

    SvaraRadera
  4. Kafferepskärringar,ingenting annat.

    SvaraRadera
  5. Ett verkligt talande bild du funnit Carina..
    Men nog hade de två nedan,passat in i gruppen ?
    https://1.bp.blogspot.com/-j4us7O1_XAs/XX6GgNMKjEI/AAAAAAABgf4/nQ-Jf5gHz7Yy8tLErYajbK5OInhNi7j1QCLcBGAsYHQ/s320/jeander-jerzy.jpg

    SvaraRadera