torsdag 22 augusti 2019

Det var en gång ett litet fredligt land, och alla gubar och kärringar som bestämde något voro alla födda med armen under huvudet.



Sedan årsskiftet har Västfastigheter tagit över ansvaret från Västtrafik för glasrutorna, och de så kallade väderskydden hos busskurerna.

Sedan dess har 80 glasrutor förstörts och tvingat bytas ut. Det har inneburit en kostnad på 62 000 kronor.
– Det är 80 glas för mycket. Vi skulle ha sett att det är noll. Det är 62 000 kronor som vi hade kunnat försökt lägga på annat i stället, säger Västfastigheters enhetschef Patrik Skoglund.

Västfastigheter vill komma åt problemet och få stopp på vandaliseringen. För att göra det har de ett nytt knep – skyltar som varnar om att det är ett brott att vandalisera rutorna.
– Det är ett sätt att jobba proaktivt med information. Vi hoppas att de som gör skadegörelsen ska förstå att vi tar allvarligt på frågan och att vi polisanmäler all typ av skadegörelse som sker på alla våra busskurer, säger Patrik Skoglund.

Bravo!!! Bravo!!! Bravo!!! Bravoooooooooo!!! Guldstjärna i sinnesslöhet.

6 kommentarer:

  1. Donald J. Trump gör inget som inte har ett syfte. Insatta bedömare i USA tror inte att syftet är att förvärva Grönland även om det inte skulle vara ovälkommet utan att få Danmark att uttala att utländsk, läs kinesisk, närvaro och inblandning är oönskad.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-08-23 08:41

    Det lilla landet låter lite som Sverige men här har gubbar och kärringar som bestämmer inget huvud alls så kan det vara något annat skandinaviskt land.
    620.000 låter mer rimligt om det är Sverige med den dåliga kronkursen.

    SvaraRadera
  3. INGEN ska kunna inbilla mig att det kostar 62 000 att byta 80 rutor, allra minst Västfastigheter.
    I snitt skulle det bli 775 kronor per ruta, detta är möjligen, bara möjligen, materialpriset vid ett byte men sen ska det ut minst en anställd med fordon som ska göra jobbet vilket sannolikt tar runt 2 timmar..
    Dvs minst en tusenlapp till.
    Anledningen till att man fibblar med kostnaden är mig obekant?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen räknade med att någon skulle syna deras siffror, dom trodde alla var helt bedövad redan.

      Radera
  4. Ersätt sönderslagna rutor med pansarplåt. Lär nog finnas begagnad att skaffa och klippa till i lämplig storlek.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kanske vandalerna och ligisterna blir kränkta igen.

      Radera