söndag 7 juli 2019

Vi svenskar är samhällets fångar. Alla myndigheter sviker oss.


HOTFULL MAN SÄTTER SKRÄCK I BYN.






Under vårterminen har en hotfull man hållit till vid Bjärsjölagård förskola. Föräldrar och barn har blivit förföljda och man har tagit illa vid sig av mannens förargelseväckande beteende. Mannen skriker mot människor och föräldrar uppger att de känner sig tvingade att smuggla in barnen bakvägen för att undvika konfrontation.

–  Senast i morse fick jag parkera på baksidan för att han satt utanför och jag såg hur stressad min dotter blev, säger en förälder.

Två gånger har en familj polisanmält honom, först för ofredande mot minderårig då mannen hoppade på flickan bakifrån och sedan för hemfridsbrott då mannen befann sig i familjens trädgård.
– Det går inte att kommunicera med honom. Han behöver hjälp.  

 Nu vill berörda att kommunen och polis agerar innan något allvarligt inträffar.

Polisen konstaterar att flera anmälningar har gjorts gällande mannen. Inget brott har dock kunnat styrkas och anmälningarna har därför lagts ner.


Tillförordnad socialchef: 

– "Det enda tvångsmedel vi i kommunen och socialtjänsten har för vuxna är när det gäller en fråga om liv och hälsa vid fortgående missbruk. Riskerar personen att dö av sitt fortgående missbruk kan vi enligt lagen om vård av missbrukare ingripa med tvångsmedel. Annars ligger mycket på individen själv och dess samtycke till behövlig vård, säger hon och berättar vidare att det finns en övertro med vad kommunen kan göra."

ystad lokaltidning, länk



4 kommentarer:

  1. Kanske föräldrarna skulle ta med sig påkar och upplysa
    personen om vad som väntar om han inte slutar upp med
    hoten och ger sig iväg därifrån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tonald Drump2019-07-08 09:00

      Håller med, det finns tydligen inga andra alternativ än att folk tar saker i egna händer.
      Att skydda medborgarna är en av de saker som regeringen inte lever upp till så ingen kan väl klandra de som fixar problemet själv.

      Radera
  2. All is lost!

    SvaraRadera
  3. En hotfull regering genererar hotfulla medborgare.
    Bara,gilla läget.

    SvaraRadera