måndag 15 juli 2019

Vem ska försörja aftonbladets värdegrundsdrönare?

Susanna Kierkegaard, aftonbladet: 

-"Jag orkar inte läsa en enda text till om kulturkriget. Än mindre skriva en själv. När Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson går loss gömmer jag mig helst under skrivbordet på redaktionen."

------------------------

"Jag vill till exempel att det ska bli enklare att gå på bidrag. Det är viktigare att ge folk värdiga liv än att slå ner mot fuskare. Det är kanske inte heller självklart att det ska gå att utvisa folk som begått brott i Sverige. Straff ska handla om rehabilitering, inte hämnd.

Och så tycker jag inte att skolan ska vara så svår som den är i dag. Alldeles för många går ut högstadiet utan gymnasiebehörighet. Tankesmedjan Tiden mötte en hatvåg när de föreslog att man skulle ta bort betyget underkänt i grundskolan. Att det skulle kunna leda till mindre stress och högre kunskapsnivåer är inte ens politiskt intressant att diskutera i dag.

Hårda tag är ingen magisk kur. En klok björn i blå luva sa en gång att man ska vara snäll mot dem som är stygga, för de behöver det mest, och då blir de kanske snällare."

Jag svarar på drömmen om kommunist-nallen med en annan seriefigur.

2 kommentarer:

  1. Hur dum får man vara för att vara krönikör i AB. Otur att hon inte hann göra afghanen som mördade kvinnan i Kil snäll. Vill påstå att skolan var svårare när jag gick högstadiet för snart 60 år sedan. Undrar om denna kvinna ens gått i skola, såna får nog jobb på AB.

    SvaraRadera
  2. Alfons pappa!
    Lustigt läste just för barnbarnen om Alfons vill inte sova.
    Pappan slocknade själv efter en stund. Men.
    Pipan hur var det med den?
    Somnar med tänd - troligen - pipa i käften.
    Men den sagan tydligen helt Ok...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera