måndag 15 juli 2019

Vår regering gör inte motstånd, tvärtom.


Timbro: 

-"Sverige har omfattande problem med integrationen av nyanlända invandrare. Samtidigt som utanförskapsområdena blir fler växer sig parallella samhällsstrukturer starkare."

"Ett sista element som kan ha gjort framväxten av klansamhällen möjlig är den universella välfärdsstaten. Den höga andelen bidragsberoende bland dem som lever i de utsatta områdena, gör klansystemet ekonomiskt bärkraftigt. Ur klanens perspektiv innebär välfärdsstaten gratispengar; auktoritet och anslutning följer andra maktstrukturer.

Den svenska staten finansierar dessutom etniska föreningar och bidrar till att formalisera maktstrukturer genom att acceptera dem som utger sigför att tala å hela gruppers vägnar som legitima talespersoner. Klanperspektivet kan således bidra till att förklara varför enskilda grupper integreras i det svenska samhället, medan andra odlar sitt utanförskap.

Vi underskattar styrkan i klansamhället. Snabbt fallande tillitssiffror i Sveriges invandrartäta stadsdelar indikerar att det inte är givet att den liberala välfärdsstaten kommer att övervinna klanimpulsen. Den svenska staten är Europas sista principiella försvarare av mångkulturalismen. Således kan den liberala välfärdsstaten ha blivit klansamhällets räddning."

3 kommentarer:

  1. Klansamhällen har tagit över Tyskland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snart hela EU, utom de vakna östra länderna.

      Radera
  2. Bildens budskap har man ju räknat ut för länge sedan.
    Svensson

    SvaraRadera