fredag 12 juli 2019

Stäm Kalmar Kommun för grov diskriminering.

Nyheter Idag:

KALMAR Nyanlända ska få förtur till ett antal lägenheter varje gång det byggs nytt i Kalmar. Det är en möjlighet som kommunen tänker undersöka när man nu står inför problemet att fixa bostad till alla nyanlända som anvisas – och deras anhöriga.

Vi vet att några av de som är på väg till kommunen är stora familjer, med flera barn och vuxna, säger Hillevi Österbo, chef på verksamhetsområdet arbete och välfärd i kommunen.

Som läget ser ut idag hyr kommunen lägenheter av framför allt det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som man sedan hyr ut i andra hand till nyanlända. Till samma målgrupp har man också köpt in 30 bostadsrätter.

Det har visat sig svårt för nyanlända att skaffa bostad på egen hand då de inte har de ekonomiska resurser som hyresvärdar vanligen kräver. Ofta har invandrarna nämligen inget jobb utan lever på bidrag. Därmed finns det ”nyanlända” som haft andrahandskontrakt så långt tillbaka som 2006.
Att alla i vårt land ska behandlas lika.

3 kommentarer:

 1. Grupp mot grupp. Mors
  s

  SvaraRadera
 2. Kommunen ger sig alltså in på bostadsmarknaden med hjälp av skattebetalarnas pengar? Trissar det därmed upp priserna så att hårt arbetande medborgare inte får råd?

  Många av dessa hårt arbetande skattebetalare skuldsätter sig resten av livet och tar alla besparingar för att betala kontantinsats och handpenning.
  De "nya svenskarna" kan flytta in för en väldigt billig penning utan att skuldsätta sig eller betala kontantinsats.

  Grupp mot grupp som sagt.

  SvaraRadera
 3. Tonald Drump2019-07-14 09:52

  Tänk om man varit Syrier istället för Svensk, vilket bekvämt liv man kunde levt.

  SvaraRadera