måndag 15 juli 2019

Det finns ett litet hopp, men det är jäkligt bråttom att byta ut inkompetensen.

Anita Persson har delat: 

Läste om Singapore. Ett fantastiskt land. Nästan inga skatter alls. Men det blomstrar på alla sätt. Hur är det möjligt med gammal sosselogik? 

Mister man jobbet i Singapore kan det ta upp till 2 veckor innan man får ett nytt. Där finns ingen A-kassa, sjukersättning eller sjukpension. Ändå är de flesta friska. Eller kanske just därför? På 1960-talet var Singapore ett mycket fattigt land. Då kastade folk ut sitt skräp på gatan. Det fanns knappt något rent vatten, skolning, besparingar eller teknologi. Inom några få decennier blev Singapore ett av de rikaste ställena i världen. 

Och inte för att de sitter på enorma oljetillgångar eller utvinner massor av guld. Singapore har i stort sett inga naturtillgångar alls. Det de gjorde var att etablera ett system med en fri marknad. Där alla som kunde arbeta hårt, spara pengar och ta risker kunde nå framgång. Singapore har några av de lägsta skatterna i världen. Bolagsskatten är 0% för nystartade bolag och upp till 17% för äldre bolag. 

Inkomstskatterna är också låga och de har ingen skatt på utdelningar eller reavinster. Singapores regering har inga skulder och ständiga, stora budgetöverskott. Det beror inte på att de är snåla med samhällsservicen heller. De har ett av världens mest avancerade militärkomplex. Allt från utbildning till domstolar och sjukvård är i världsklass. 

Kommunister och socialister världen över vill INTE att svenskar och andra boende i högskatteländer ska känna till detta. Detta är ju "helt omöjligt" i deras propagandavärld. Vi har ju länge fått höra att höga skatter = hög välfärd. Så är det inte alls. jag har snart i 40 års tid ständigt fått höra om besparingar inom sjukvården, äldreboenden, skolor, militären, polisen, domstolarna etc etc etc. Hur är det ens möjligt där så enorma belopp stjäls från medborgarna varje år. Vi borde ha allt i toppskick. Dvs absolut lyxklass. Allt från sjukvård till skola och militär borde vara bättre än de bästa länderna i världen. 

Men så är det inte. Långt därifrån.


3 kommentarer:

 1. Som Östling så väl formulerade det: "Vad fan får jag för pengarna?"
  Vi kan nog, efter att ha läst om Singapore, lugnt konstatera att en alltför stor del av skatteintäkterna går till sådant som INTE gör något FÖR folket..
  T ex.. ja ni vet...

  SvaraRadera
 2. Raymond Zweigberg2019-07-16 08:52

  Jag önskar att det gick att dela dina blogginlägg! Den information du visar borde långt fler än dina läsare få tillgång till. Jag har vid några tillfällen kopierat blogginlägg och lagt in på min Facebooksida, med källhänvisning så klart, men jag vet inte hur du ställer dig till det. Detta inlägg måste jag bara dela!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Raymond, jag är av den åsikten att vi som är vakna för en kamp mot vansinnet. Därför blir jag bara glad över allt som delas. Syftet med kampen måste ju vara att ju fler som läser allt klokt om det som vi inte får berätta - desto bättre. Så fortsätt gärna!

   Radera