torsdag 6 juni 2019

Riksbluffen talar på nationaldagen: -”Få saker var bättre förr”Stefan Löfven (S) hyllade dagens Sverige i sitt nationaldagstal i Lund. 
Mycket av talet handlade om barnens rättigheter och möjligheter, i ett land som gått ”från fattigdom till framgångar”.

Så, du står där i Lund och är stolt över välfärdssverige, Stefan Löfvén. Över slöjbetäckta barn, könsstympningar och barnäktenskap, samt dagliga våldtäkter?  Vad tror du om dessa hårt drabbade barns strålande möjligheter?

Hur gamla meriter lever du på? Eller är du så väldigt nöjd för att ingenting idag fungerar trots hög skatt. Din regering har ensidigt brutit samhällskontraktet. 

Är du stolt över svårt sjuka som dör l köer eller på överbelastade akutmottagningar, över sämsta skolan,över lärare och elever som möter våld hot, överläkare och underbemannade som möter hot, våld, över hotad blåljuspersonal, över nedlagda BB-avdelningar, över en polis och ett rättsväsende som inte fungerat på många år, våldtäkter som läggs på hög, barn som rånar barn, äldre som rånas, luras, bedras, svälter ihjäl av onäringsrik kost, inte får plats på äldreboende, inte får komma ut, inte duscha, flest fattigpensionärer i Europa, över asistansbehövande som ratas, över dödligt sjuka som tvingas arbeta, dagliga dödsskjutningar, öppen knarkhandel, över tåg som inte går, över kommuner i dryga underskott och fast i bidragsförsörjning., över idrottsanläggningar som inte finns Jag kan fortsätta i evighet.


Du hyllar ditt Sverige, det land i världen som blivit ett skräckexempel, det land i världen som varje dag rånar hårt arbetande svenskar och öser skattepengarna över de som aldrig bidrar. 

Vet du vad du har gjort, Stefan Löfvén, du har gjort precis tvärtom. Du har regerat Sverige från framgångar till fattigdom.

3 kommentarer:

  1. Det var bättre förr. löven var inte stassminister.
    s

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-06-07 08:47

    Det går inte att säga det bättre!

    SvaraRadera