fredag 14 juni 2019

Det brinner i regeringens proppskåp.



Från 2018. "Mellan åren 2015 och 2018 – alltså under nuvarande mandatperiod – har asylmottagandet kostat skattebetalarna mer pengar än hela försvaret och samhällets krisberedskap. Slutnotan för statens asylmottagande landar på 212 miljarder. – Utgifter för en dag hade räckt till två brandflygplan, säger nationalekonomen Tino Sanandaji....

– Det är dessutom viktigt att hålla i minnet att det bara är initiala kostnader för asylmottagning. Utredningar visar att varje flykting och flyktinganhörig i snitt betalar in två till tre miljoner mindre i skatt än vad de kostar välfärdsstaten under en livstid…



– Enligt Morgan Johansson kostar två brandflygplan 100 miljoner kronor, en utgift han tycker är för dyr. Den senaste mandatperioden har svenska skattebetalare spenderat ungefär 140 miljoner kronor per dag på asylmottagandet. Utgifter för en dag hade räckt till två brandflygplan.

En annan jämförelse, som kanske är mer relevant, är Sveriges utgifter för asylmottagande i förhållande till FN:s flyktingbistånd.
– Ett annat sätt att säga det är att Sverige har lagt lika mycket på flyktingmottagning i Sverige som FN:s samlade flyktingbistånd för resten av världen. Det är ett surrealistisk slöseri med resurser om syftet är att hjälpa så många man kan.”

4 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-06-15 00:14

    Syftet verkar inte vara att hjälpa så många som möjligt utan att visa sig på styva linan för omvärlden.
    Andra länder måste tycka att vi är riktiga knäppgökar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Raymond Zweigberg2019-06-15 10:01

      Ge världen bröd och skådespel!

      Radera
  2. Man ska leva upp till den humanistiska och feministiska stormakten. Andra länder använder Sverige som ett avskräckande exempel med all rätt.
    DGDfria

    SvaraRadera
  3. Dessa miljarder är ju också ett stöd till islamiseringen av Sverige, det är ju inte finländare och norrmän som invaderat oss. Morgan är ju i praktiken profeten Muhammed trogen.

    SvaraRadera