fredag 10 maj 2019

Idag har jag varit och röstat i EU-valet.

Jag kryssade Jessica Stegrud. På röstlokalen i biblioteket träffade jag en kompis, vi hade samma lag på valsedeln och highfivade varandra, fast han valde att kryssa trean. 

Sen var jag på bonuskalas med superbuffet, och när jag kom hem bläddrade jag i mina favvotidningar. I Daily Express hittade jag en omröstning som triggade mig. Läsarna skulle rösta på GB´s bästa statsminister sedan andra världskriget. 

Jag ska göra det enkelt för er; ni kan ge blaffen i alla andra - Winston Churchill och Margaret Thatcher sopade banan med alla övriga ryggradslösa wimpys.

 I kommentarerna framförde dock läsarna att de hellre ville rösta på vem som var GBs värsta, uslaste och sämsta premiärminister, i total avsaknad av ryggrad.

 Och Theresa May hade egentligen ingen utmanare. Någon enstaka röst på Edward Heath och Tony Blair. Men sanning att säga, så önskar britterna samstämmigt att Theresa May ska brinna i helvetet. 

Så, varsågoda; let your hair loose, rösta och motivera, bäst och sämst statsminister i eftertidskrigstidens Sverige?


Per Albin Hansson II 1936-46 (samlingsregering 1939-45)

Tage Erlander 1946-1969

Olof Palme I 1969-76

Thorbjörn Fälldin I 1976-78

Ola Ullsten 1978-79

Thorbjörn Fälldin II 1979-82

Olof Palme II 1982-86

Ingvar Carlsson I 1986-91

Carl Bildt 1991-94

Ingvar Carlsson II 1994-96

Göran Persson 1996-2006

Fredrik Reinfeldt 2006-2014

Stefan Löfvén 2014 -

15 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-05-11 08:00

    Bäst:Tage Erlander
    Folklig, ärlig, plockade hällre poäng på en vits ä att kasta skit på andra, satte Sverige och Svenskarna först.

    Sämst har två kandidater som är svårt att välja mellan nämligen Reinfeldt och Löfven.
    Reinfeldt är väl den politiker som orsakat Sverige störst och bestående skada och verkar vara en ignorant överklassbracka.

    Löfven, ja vad säger man om det jävla stolpskottet.
    Diktator, mobbare,lögnare, besserwisser, okunnig, när han får en fråga så svarar han inte utan kastar i stället slit på frågeställaren och är en av världens största narsiccister.
    Enda sanningen jag hört komma från hans mun är när han berättade för Trump att vi inte har några NoGo-zoner i Sverige, han glömde dock att berätta att hela Sverige är en NoGo-zon.
    Svårt val men Löfven har lite tid på sig att "bättra" på sitt score och den möjligheten kommer han säkert att utnyttja så sämst får bli Löfven.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt analys. Inget att tillägga.

      Radera
    2. Samma här!
      Ullsten har väl inte satt något vare sig positivt eller negativt avtryck. Inte vad jag märkt.
      Jungman Jansson

      Radera
    3. Instämmer med ditt val TD.

      Radera
  2. Instämmer med Tonald Drump men med tillägget att Reinfeldt och Löven bör dela på jumboplatsen. Tror dock också att Löven kommer att spurta på sluttampen och därför med knapp marginal blir den sämsta statsministern någonsin.

    SvaraRadera
  3. Tage Erlander Sveriges längsta och bästa statsminister. New York-protokollet 1967, Olof Palme som efterträdare och undfallenheten mot de pacificerande kvinnorna drar ner betyget.

    Olof Palme Intellektuell snabbfotad men också korkad på ren svenska. Han släppte fram kulturmarxismen genom att utse radikala fruentimmer i näbbstövlar som fick vrida hela det politiska spektrat. Släppta också fram Meidner med flera som havererade näringslivet och tvingade Kamprad och IKEA ur landet. Placerar sig därför mycket lågt.

    Thorbjörn Fälldin Sveriges kanske hederligaste statsminister. Betydligt lägre betyg på grund av hans fobi för ren energi.

    Ola Ullsten Vem? Skojar bara. Sverige frånkände sig möjligheten att skala medborgarskapet utländska kriminella under hans korta sejour. En i mängden av totalt menlösa partiledare efter Bertil Ohlin.

    Ingvar Carlsson Drag i invandringsnödbromsen som statsminister. Har dock blivit PK på äldre dar vilket inte klär honom.

    Göran Persson Bästa statsministern på denna sidan Erlander. Ställde dock till skolan som skolminister och är genuint snål och gniden vilket inte alltid är en nackdel som regeringschef. Borde dock ha dragit ner på invandringen och Eliasson.

    Fredrik Reinfeldt Toppkandidat till titeln Sveriges sämsta statsminister. Torde vara genuint ondsint med tanke på detta helvete han ställt till med för svenska folket. Hans antavla är inget att yvas över och släkten borde aldrig släpps in i landet. Hade han varit hund hade kennelklubben sagt nej till registrering.

    Stefan Löfvén Toppkandidat nummer två. Driven av maktbegär och dumhet. Till skillnad mot tidigare socialdemokratiska statsministrar har han inte haft förstånd att hålla rent vänsterut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tonald Drump2019-05-11 11:29

      Fälldin höll på att trixa med avståndet till riksdagshuset genom att köra omvägar om jag inte minns fel men är nog ändå bland de hederligaste.

      Radera
    2. Gillar!
      Tycker reinfeldt skapade folkutbytet och krigssituationen, medan löfvén inte kan göra så mycket åt situationen, eftersom han saknar all tänkbar kompetens för att både förstå och agera.

      Radera
  4. Tonald Drump2019-05-11 11:20

    Lite makabert att Erlander bygger upp Sverige till ett bra land lyckligt ovetande om att en partikollega 50 år senare skall rasera allt.

    SvaraRadera
  5. Raymond Zweigberg2019-05-11 19:57

    Med tanke på Erlanders inblandning i de nazistiska interneringslägren så diskvalificerar detta honom från att vara den bästa stassemisse, så den posten får ingen av kandidaterna.
    Den sämsta går utan tvekan till Stefan Löfven. En politiker som bara borde ställas inför en exekutionspluton.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tonald Drump2019-05-11 21:47

      Jag pröjsar ammunitionen.

      Radera
    2. Erlander socialiserade Sverige. Olof Palme slutförde jobbet.
      Ingvar Carlsson administrerade det.
      Sen dess - enbart kaoz.
      Landet har inte haft en riktig äkta borgerlig/högerregering under hela min livstid! Eller min fars (1913-2010)...
      Sämsta stassministern? Kan inte svara, hård komkurrens om bottenplatsen, men under hot säger jag nog.. Reinfeldt..
      (Löfvén är ingen stassminister, han är bara en nickedocka/högtalare för De Mörka Krafterna bakom honom.)

      Radera
  6. Är emot att behöva erkänna det.
    Trots allt var det nog Per Albin Hansson som hade det värsta jobbet.
    Nöd tid på 30 talet.
    Sedan världskrig , ja, det kallas ju så fast Sverige inte var med. Starkt att hålla Sverige utanför och ändå kunna vara till "viss" hjälp åt Finland.

    Jungman Jansson

    P.s.
    Dessutom hade han ju tvenne familjer samtidigt att draga försorg om. D.s

    SvaraRadera