lördag 25 maj 2019

Hur står det egentligen till med oss?





På tal om Frändén.

Ett kort utdrag ur David Eberhards artikel om "De populistiska antiplpulisterna". Varje mening är extremt läsvärd, här är länken.

-" Det finns en hel del personer i dagens Sverige som har investerat mycket av sin identitet i att vara goda människor. De ser sig själva som grindvakter mot ondskan. Dessa drivs av en ideologisk övertygelse om att världen håller på att krackelera eftersom det finns personer som har felaktiga övertygelser. Det är en klassisk grogrund för fanatiska åtgärder. Synsättet att vi alla befinner oss under attack, ger utrymme till extraordinära insatser. 

Om man företräder den yttersta godheten och vidsyntheten kan man helt enkelt göra ett och annat övertramp för att det är nödvändigt. Ungefär som veganerna som tar sig friheten att trakassera bönder som håller sig med djur. Eller abortmotståndare som mordhotar gynekologer som utför aborter. Eller för den delen islamister som anser att allt som västvärlden. står för är fel och alltså utför terrorattacker på civila. De är alla övertygade om sitt eget moraliska överläge gentemot omvärlden."



2 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-05-26 14:16

    Känner SÄPO till henne eller bryr de sig inte om "goda" extremister.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Deras fokus ligger på de hemska högerextremisterna vilka de nu är? Kan det vara populasen /Folket...

      Tack för länken, Extremt läsvärd. Tänk om vi hade politiker som David E.

      DuGamlaDuFria

      Radera