torsdag 30 maj 2019

Hur ska vi färre och färre svenskar orka betala för 100 000 nya främmande "familjemedlemmar" varje år.

SKL: "Sedan så har vi skatteintäkter som inte ökar så snabbt längre"Annika Wallenskog, chefekonom SKL,Sydsvenskan:  "Fler kommuner kommer att tvingas höja skatten"

Sedan så har vi skatteintäkter som inte ökar så snabbt längre"

Klokaste politikern Anders Rosdahl, M, Staffanstorp, kommenterar SKL´s idiotutspel mot svenska folket, på FB, såhär: 
-"Lägg inte skuldbörda på att våra medborgare är friskare och blir äldre. Ska de människor som arbetat hela sitt liv känna skam varje gång de hämtar ut sin pension. Ska de känna sig som en börda för det samhälle och den välfärd de själva byggt upp?
Naturligtvis inte. Det är trams och det är mobbning.

De ekonomiska problem som nu börjar äntra har jag med flera varnat för under många år.
Det går inte sätta budget utan kulram och framtidsbild. Att vi varit naiva och tagit emot osant mycket invandrare är sin sak. Det är vår inbyggda hjälpmekanism som handlat.
Det stora problemet ligger inte ens där.Problemet är givetvis hur vi hanterat detta.

Redan 2014 skrev jag om motkrav på bidragstagare. I form av kompetensutveckling osv. I Sverige ska man inte kunna leva som om man vore en lottovinnare utan att kämpa.
I artikeln skriver man att skatteintäkterna minskar. Så är det och där är det enkla svaret på problemen som nu börjar diskuteras.Om fler människor utnyttjar välfärdssystemet måste fler bidra till det samma. Enkel matematik och logik.

Som politiker får man inte vara naiv. Man måste våga ta svåra beslut och man måste värna medborgarna. Egoistiskt eller inte. Men det ekonomiska hjulet måste snurra. Det finns inte mycket marginaler att leka med där.Statens och kommunernas ekonomi är i liknelse med vår egen privatekonomi sårbar vid utsvävningar.Somliga lär sig att hålla balans i ekonomin, andra inte.


Nu är det för sent att tänka preventivt. Nu måste vi handla.Diskussioner kring återvandringen av de människor som inte längre har skyddsbehov måste gå skarp.

Politiker är folkvalda. Valet 2022 kommer med tydlighet visa att medborgarna fått nog av oansvarig politik. Jag ber till högre makter om att de styrande i de kommuner som nu är på dekis nekas ansvarsfrihet.
Det ska för övrigt samtliga politiker bli nekade som tar kriminellt dåliga beslut."Danderyd chockhöjer kommunalskatten från årsskiftet. 

2 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-05-30 18:26

    Många politiker kommer att dömas hårt i historieböckerna. Men jag hoppas att det inre räcker med det utan att deras pensioner och tillgångar beslagtagna och återförs till statskassan. Resten av eras liv skall levas som fattigpensionärer.

    SvaraRadera
  2. Ja på existensminimum. Tjänstemanna ansvaret borde införas så de kan ställas inför rätta för landsförrädderi
    DGDF

    SvaraRadera