söndag 21 april 2019

Skråmomorfar är så uppenbart sponsrad. Av oss? Kommer alternativmedia att spåra det regimmedia döljer?


IS-barnens morfar säger att barnen kommer att läggas in på ett privat sjukhus när de anlänt till Erbil.
Utdrag ur Ledarsidorna

 - Men vare sig SVT, DN eller nu TV4 har ställt ett par avgörande frågor till Patricio Galves. Innan Galves reste från Sverige var han i kontakt med delar av den kurdiska diasporan och försökte via dem få hjälp att ta sig till al Hol-lägrena men nekades stöd. 

Inte heller har han, enligt Ledarsidorna.se källor fått något stöd med vare sig finansiering eller logistik från det att han för drygt en vecka sedan landade i Erbil av myndigheterna i de autonoma kurdiska delarna av Irak dit han nu skall föra sina barnbarn.

Bara att passera gränsen mellan Irak och de kurdockuperade delarna av Syrien innebär en kostnad om 200 USD, exklusive kostnader för bil med tolk och chaufför. Galves kör med en sannolikhet gränsande till visshet inte bil själv i dessa områden med hjälp av Google – maps. En rimlig dygnskostnad för Patricio Galves ligger gott och väl på över 300 USD för tolk, chaufför, boende och mat. Bara till sig själv. Skall han sedan själv finansiera för sju mer eller mindre svårt sjuka minderåriga barn och deras sjukhusvård kan beloppet med viss sannolikhet femdubblas.

Det är inte ointressant, till och med av ett bredare allmänintresse, om vem som finansierat resa och uppehälle samt svarat för all den logistik som krävts och som kommer krävas för att transportera barnen Skråmo till Erbil. Att Sverige nu tar vid i ansvaret för kostnaderna är inte uteslutet men vem har betalat för dessa så här långt?
Och varför ställs inga frågor till Patricio Galves om hur, och med vems hjälp, han tog sig till Al Hol från första början? Vad är det som är så brännhett? Eller är alla svenska journalister marinerade i känslosås?

Vems hand är det som vilar över hela händelseförloppet? Med svaret på den frågan så får vi även veta om vems, eller vilkas, ärenden som UD nu löper.

3 kommentarer:

  1. Raymond Zweigberg2019-04-21 19:39

    Något är väldigt sjukt i detta ärende!

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-04-21 21:28

    Jag tror att kalifatet Sverige med kalif Löfven i spetsen pröjsar för kalaset.

    SvaraRadera