tisdag 16 april 2019

”De goda humanisterna - mot de onda populisterna.” Hanif Bali beskriver hur politikerna med dold agenda delat upp EUs folk med en tvär linje. Och sått djupt split emellan.


Hanif Bali: ·

"Debatten rörande barnen till IS-terrorister i det kurdkontrollerade lägret al-Hol har ballat ur.
Självklart berör det en att se de underviktiga utmärglade barnen, men kom ihåg att barnen inte har svultit i lägret, barnen har svultit när deras vider till föräldrar använt dem som mänskliga sköldar i den IS-kontrollerade byn Baghouz.


Återigen har ett svensk politikområde destillerat ner som en konflikt mellan det ”goda humanismen” och den ”onda populismen”.
Delvis beskrivs barnen som ”farliga” och en säkerhetsrisk. Detta är en överdrift. Att Sverige släpper in vuxna IS-terrorister men skulle dra gränsen vid en 2-åring som ett säkerhetshot är jättemärkligt. Snarare borde principen vara tvärtom.

Flera av barnen som har ”någon form av svensk anknytning” till Sverige har tekniskt sett inte svenska medborgarskap, de små barnen är alla födda i Syrien som resultat av äktenskap mellan tillresta jihadister från alla världens hörn.

”De goda humanisterna” yrar om man man bara ska åka dit och hämta barnen. Vilka av dem? I flera av fallen är den svenska föräldern avliden. I flesta fall vet man inte om barnen ens har en svensk förälder.
Med stöd av vilken lag och rätt ska man ta en tvååring från en sydamerikansk IS-morsa för att dess far misstänks ha haft ett svenskt uppehållstillstånd? Ska modern då åka med till Sverige? Ska enbart barn till medborgare hämtas?

I flera fall har modern gift om sig, ska hennes nya barn också följa med? Har hennes nya man rätt att förenas med sina barn? Kommer vi få en följdinvandring av IS-terrorister pga detta? Hur ska man identifiera om barnen verkligen har en svensk förälder? Hur kan svenska byråkrater göra DNA-test i Norra Syrien mot en avliden förälder? Med vilket och hur mycket våld ska man separera barnen och dess föräldrar?

Alla dessa frågor behöver besvaras innan man rycker ut för att ”hämta barnen”.


Alla dessa frågor ska alltså hanteras av samma människor som gett dig de strålande succéerna Flyktingkrisen™ och Gymnasieamnestin™. Ivrigt påhejade av samma mediala figurer som föranledde dessa katastrofer.
Tro fan att folk är oroliga för att även detta går åt skogen. Tyckonomer pratar om att humanismen tagit slut, men det stämmer inte.
Det är förtroendet för de som ska exekvera humanismen som tagit slut."


Bästa kommentaren: -"Av 821 miljoner människor som undernärda och 68,5 miljoner som är på flykt så har vi alltså kommit fram till att vi måste säkerställa att några de farligaste och största hoten mot vårt öppna samhälle och deras avkommor är de vi ska kämpa för att hjälpa?
Vad händer i mötet när ett fredsfyllt sinne möter ett krigsfyllt mördarsinne i en vardagsbutter situation?Det känns som en risk för konflikt med oanade konsekvenser.
Är det bara jag som känner att Sverige har sin bästa tid bakom sig?"



7 kommentarer:

  1. Sverige klarar inte av att rehabilitera IS-barnen eller de barn som blivit utsatta för IS”
    Katerinamagasin.se

    Intressant och upplysande läsning.

    Nej Carina det är inte bara du som känner så.
    DuGamlaDuFria

    SvaraRadera
  2. Raymond Zweigberg2019-04-16 13:50

    Vem av alla dessa, i genusvetenskap utbildade, godhetsknarkare skall sköta uppfostran och utbildning för barn som knappt levt ens ett normalt liv?
    Hanif Bali är en stjärna i mörkret.

    SvaraRadera
  3. Lennart Matikainen

    Kan man rehabilitera s.k. iS-barn? ett klipp på YouTube. Rekommenderas...
    https://www.youtube.com/watch?v=Q402FI8yH5s

    DGDF

    SvaraRadera
  4. Tonald Drump2019-04-16 20:15

    Svenska staten brukar inte bry sig om Svenskars välmående så varför bry sig om "Svenskar" som befinner sig i Syrien.

    SvaraRadera
  5. Vet inte hur man skall ta till sig att Sveriges folk skall tvingas välkomna IS monstrens avkommor.
    De ju Syriska medborgare.
    Bilden på de stackars människorna som grillas levande över elden,är talande för IS vidrigheter.
    Måtte Sveriges folkvalda komma till besinning snart.
    Börja med att regera landet på ett vuxet sätt.
    Svensson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svensson har redan tänkt mina tankar. Bilden för tanken till; Hur länge ska Löfven hålla oss på halstret om vårt framtida öde?

      Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera