fredag 15 mars 2019

Till det här säger jag bara AMEN.


Anna Blixt Nerme, FB: 
-"Hej alla kids som har klimatstrejkat idag!
Blev mamsen och pappsen lite sura över den ogiltiga frånvaron? Well, här kommer några finfina tips på hur du får dem på gott humör igen.
Berätta bara att:

- från och med nu behöver de inte längre hämta/lämna med bilen när du ska till skolan, träningen och till kompisar. För från och med nu kommer du att cykla var du än ska! Även om det ösregnar.

- de kan sänka din månadspeng rejält. Vem vill hålla på och konsumera i onödan liksom??

- skräpmat och Nocco är inte din grej längre. Du vill ha mer broccoli och kranvatten.

- du kommer att dra ner på klädinköpen till ett minimum. Det kommer inte in en endaste Parajumpersjacka till i din garderob! Ni ska ha klädbytardagar en gång i månaden på skolan för att få lite variation i garderoben, superklimatsmart!

- din Thailandsresa i november kan avbokas! Bara vidriga klimatfascister flyger. Ja, och du tänker minsann inte åka med i bilen ner till Italien i sommar heller. Nu är det endast tågsemester som gäller, i annat fall stannar du hemma.

- det är sluttjatat om ny mobil varje år. Vart 3:e, 4:e år är faktiskt mer rimligt att byta.

- ni vet de där halvtimmeslånga varma duscharna som det tjafsas om i familjen varenda morgon? Ett minne blott! Max 5 minuter, promise!

Lycka till! Det kommer att gå bra ska du se. What’s not to like liksom??"

7 kommentarer:

  1. Någonstans läste jag nåt som Hjalmar Söderberg skrivit. Det handlade om en hund någonstans i Stockholm som skällde, till slut hade alla hundar i Stockholm kommit, alls skällde men ingen visste vad de skällde på.

    SvaraRadera
  2. Underbart skrivet!! 😊😃😘

    SvaraRadera
  3. Greta fick idag i SvTT's morgonsklimatsändning frågan; När avbryter hon fredagsstrejken på Munktorget? Svaret blev; När Sverige skriver under Paris Climat Control Protocol. Hunden slutar att skälla när den fått sitt köttben.

    Sverige den humanistiska stormakten blir världsbäst på att ta 69 dollar från svenska skattebetalare och ge till de få rika bland många fattiga i utvecklingsländerna för att rädda klimatet.

    Finns det en hund begraven i koldioxidberget?
    Mässkalle

    SvaraRadera
  4. Idag fick Greta stöd av 270 välutbildade i DN, professorer, docenter, lektorer, forskare, kommunikatörer( vad det nu är för nåt) med flera akademiker. Dom skriver om allt elände som kommer att inträffa om vi inte minskar på koldioxiden. Jag tröstar mig att himlen nog inte ramlar ner. ( dessa välutbildade aktivister strejkade nog inte från skolan)

    SvaraRadera
  5. Hur drabbas dessa skolkande (det finns skolor där man ger lov om man strejkar ) elever av klimatkrisen. Har skolorna stängts pga elbrist. Är maten slut pga att skörden frusit inne. Är pengarna slut pga att företagen tvingats stänga pga elbristen. Är sjukhusen överfulla av patienter som blivit sjuka pga klimatkrisen. Har kollektivtrafiken och privatbilismen nästan upphört pga brist på el och bränsle. Har all elektronik slutat fungera pga väldigt starka norrsken. Eller är det så att klimatkrisen är teoretisk. Att vi kanske just nu (med tanke på vilka enorma klimatförändringar som jorden varit med om till och ifrån under miljarder år.) upplever en semester för homo sapiens.

    SvaraRadera
  6. Tonald Drump2019-03-16 00:45

    85% hänger på för att slippa skolan och vara lite upproriska.

    SvaraRadera