måndag 25 mars 2019

Besinning, 80procentare.

I efterdyningarna av SVT-play-sändningen om Josefin Nilssons smärtsamma och för tidiga död, "Älska mig för den jag är", har det svenska massdrevet startat igen. En ed-osande, hoppande och ilsken svensk springer före, och 80 % av alla svenskar springer hoppande och ilsket efter och svär samma osande eder. 

Vi har sett detta infantila drag så många gånger nu, så det måste betraktas som ett nationellt särdrag. Ett obehagligt sådant. 

-"Jimmie Åkesson är en kackerlacka!", ropar mobben - och 80procentarna rusar efter med utrotningsmedel. -"SD är rasister!", jaaaa, ropar 80procentarna och spyr på sina grannar. -"Vuxna afghanska män är baaaarn", 80procentarna, nickar blint . -"Invandringen är lönsam!", bravo, tjuter 80procentarna. -"De som kommer är välutbildade och kommer att rädda pensionerna!", vi älskar dem, vrålar 80procentarna.  -"När de dödar oss, gör vi handhjärtan!", 80procentarna snyftar med. -"Trump är en idiot!", 80procentarna hånflinar och jublar. -"Nobelpriset till Greta!"80procentarnas händer saligt i luften! -  "Död åt metoo-Benny Fredriksson!", 80procentarna ropar heja, heja. 

Den här gången handlar det om den skådespelare som för 20 år sen gjorde nåt absolut förbjudet, vidrigt, galet, våldsamt, skrämmande, obegripligt, sinnessjukt mot en försvarslös kvinna som han hade i sin makt. 

Jag har varit med om samma sak. 

Det går aldrig att beskriva, ingen kan förstå. 

Vad jag kan säga är att detta rasande vålds- och förtryckarmonster är oerhört sjukt. Det behövs mycket kvalificerade insatser. En person med detta beteende får inte tillåtas utsätta sina medmänniskor för de fasansfulla skräckupplevelserna och de bestående skadorna. 

Och.

Det måste hindras varje gång. Av oss alla i närheten, av oss alla som ser och hör och låtsas att det går över. Gå in där, och då, och bryt. Hjälps åt. Agera. Vi MÅSTE lära oss. VÅGA. ALLA.

Men när 80procentarna nu 20 år efter kommer dundrande i nya mediala hatdrev:

-"Dramatenskådisen NN ska inte ha lön från svenska folkets skattepengar! Han är ett kräk och ska sitta i fängelse!! Han är inte ens en särskilt bra skådis. Självgod och pompös!Jag bojkottar Dramaten tills han är avskedad!!" 

Dessa heta vibrerande reaktioner, som inte ens ISbarbarer möts av.

 Då är det bara nytt blod massan är ute efter. 

Samt den underbara känslan av att få stå på rätt sida och vara låtsasgod.

7 kommentarer:

  1. Ja, några sprinters äro ju icke svenskar.
    Fanns visst en för länge sedan. Man han gick ( sprang ) visst med hjälp av El.
    Galvanism tror jag det hette...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Läser på text-tv ”svenska damernas dominans i vinter.” I alpint, längdskidor, skidskytte och skicross har svenskorna sammanlagt tagit 63 pallplatser att jämföra med herrarnas nio. Stina N segrade 11 ggr. I längdspåren har tio svenskor varit topp tio. På herrsidan är det bara Calle H som tagit pallplats, vid ett tillfälle. Det är nästan lite synd om killarna. Här är det inte riktigt jämställt.

    SvaraRadera
  3. VAD JAG INTE FÖRSTÅR ÄR ATT INGEN ANHÖRIG GÖR NÅGOT,SKULLE MIN FAMILJ RÅKA UT FÖR DYLIKT SKULLE DEN PERSONENS FYSISKA STATUS BLI DECIMERAT FÖR ALL FRAMTID.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här är ett så sjukt manipulativt beteende som tvingar in offret sakta, sakta, sakta. ondskan kommer smygande, nästan omärkbar till att börja med. Tror offret ofta skyddar sin förövare eftersom hon märkligt nog har en dåraktig längtan efter honom till att börja med, han får offret att tro att om jag bara var finare, bättre, snyggare skulle han inte ”behöva”slå mig. Sen kommer skammen. Offret skäms så förskräckligt att hon låtit sig drabbas. Men det hjälper inte. Anhöriga MÅSTE gripa in. Innan det är för sent. Och inte efter tjugo år. Det gäller liv eller död.

      Radera
  4. Örjan R verkar ju inte ha svårt att få kvinnor som vill vara ihop med honom. Verkar som att vissa kvinnor dras till äventyrliga män, till farliga män. Boken ” femtio nyanser av honom” köptes/ köps av väldigt många kvinnor världen över.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror dessa män vet exakt vilka kvinnor de kan lyckas med. Sjukt. Goda, glada mjuka kvinnor med stor empati och starka nog att palla ett tag.

      Radera
  5. Örjan R var och är en skitstövel. Men han har ju varit omtalad i snart 50 år. Han är en kändis. Kvinnorna som fallit för hans charm kommer nog från samma krets som Örjan R. Alltså ingen nyhet att denna man var och är nån man som kvinna ska akta sig för. Man får hoppas att han har träffat sin sista kvinna.

    SvaraRadera