lördag 23 mars 2019

Allvarlig Varning för SVT. De går alltid bakom vår rygg. Alltid bakom vår rygg.



Public Service har i all tysthet ändrat sin kläddpolicy från religiös-neutral till att det OK att använda religiösa symboler av SVT representanter i sina sändningar.

Ändringen gjordes den 22-1-2019. Alltså, 22 dagar efter att svenska folket blev tvångsbeskattade för att finansiera Public Service oavsett om man använder deras utbud eller ej. Att tvångsbeskatta sjuka, arbetslösa och pensionärer för att finansiera TV och Radio är högst omoraliskt. Att dessutom tillåta religiösa symboler bäras av Svt representanter är både oetiskt och omoraliskt. Varför?

Oetiskt då det är ett skymf mot det sekulära samhället som vi alla religiösa och icke religiösa åtnjuter. Nu är vi tvungna att finansiera programutbud som kan vara vinklade då Svts medarbetare utövar sitt jobb samtidigt som de bär på politiska eller religiösa symboler. Alla har förstås rätt till sin religionsfrihet med då får det vara på sin egen fritid och inte bekostat av skattebetalarna. Dessutom finns det politiska och religiösa symboler som i vissa fall kan vara stötande och förknippade med förtryck, våld och tvång. Att tvingas finansiera och se dessa symboler är under alla anständighetens gränser och bör inte förekomma.

Det är också omoraliskt att skylta med religiösa symboler för PS-medarbetare då en stor grupp av SVT användare (och finansiärer) är själva flyktingar som riskerade sina liv för att fly religiös indoktrin. Tänk på alla iranier, irakier och syrier som tvingades att utöva riter eller bära symboler med tvång. Tänk på miljontals kvinnor världen över som kämpar för sin rätt att slippa slöja. Nu dessa flyktingar tvingas möta samma religiösa symboler i en tvångsfinansierad TV-sändningar.

Sist men inte minst, SVT genom att visa medarbetare som bär religiösa eller politiska symboler sviker sin neutralitetsmål och frångår sin opartiskhet policy. Neutraliteten och opartiskhet var huvudargument för att tvångsbeskatta svenska folket för att finansiera public service. Det är att lura oss, det är att bespotta svenska folket i ansikte efter att Public Service fått sina miljarder säkrade i många år framöver. Helt oacceptabelt, oseriöst och kommer att ha allvarliga konsekvenser.
Bassam Al-BaghdadyOrdf. Centrum för Sekulär Bildning
Twitter: @Bassamius.

PS. Eftersom uppdateringstid skiljer sig från publiceringstid kontaktade jag SVT för att gå till botten med när de antog och publicerade denna policy ni ser i bilden. Väntar på svar.

4 kommentarer:

  1. Islamiseringen stormar fram. Fy f-n!!!

    SvaraRadera
  2. Det är detta som alla partier utom ett röstade för, så det är klart att majoriteten av svenskarna är nöjda!

    SvaraRadera
  3. Carina, Ditt PS är ett nyhets-scoop. Lysande!
    Mässkalle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä,nä inte jag , för guds skull!! Förlåt om det uppfattas fel, det är Bassam al Baghdad PS!!

      Radera