söndag 24 februari 2019

Gävle har gått över gränsen för vad vi svenskar ska behöva acceptera.

Tino Sanandaji kan berätta mer om Islamstyret i Gävle. 
Gävle kritiseras för att inkludera slöjan som symbol i sin nya affishkampanj. Att kommunen i sin okunskap romantiserar ultrakonservativ patriarkal förtryck förvånar inte när man läser om deras dumnaiva besök till en radikal moskée. Där klädde Gävles kommunledning leende ut sig till spöken, utryckte tacksamhet att de fick dispens från att könssegregera sig och svalde okritiskt påhitt från en islamistist. Arbetarbladet 2015:


“Kommunpolitiker öppnar dialog med moskén i Gävle” Innan de gick in i salen fick alla ta av sig skorna och kvinnorna ta på sig sjal. De kvinnliga politikerna slapp dock stå bakom staketet som annars skiljer kvinnor och män i bönesalen. – I så fall hade jag inte gått in, sa Inger Källgren Sawela (M). Hon var nöjd med träffen där Raad Al-Duhan, son till imamen och ansvarig för studiebesök, försökte ta död på en del fördomar...

En av Raad Al-Duhans roller i moskén är att översätta imamens predikan vid fredagsbönen. Imamen predikar på arabiska. Raad sammanfattar budskapet på svenska. – Jag använder inte religiöst språk utan det språk jag använder nu och kopplar buskapet till människornas verklighet. När de som inte pratar arabiska förstår så sker förändring i deras liv.

Att kvinnorna står bakom ett staket i bönesalen är en "trygghets- och säkerhetsfråga". Det gör att kvinnor känner sig trygga, menade han....Inger Källgren Sawela tyckte att det var nyttigt att få mer kunskap“
Vissa av dessa bilder är från Gävle och vissa från 1970-talets Iran före islamistisk maktövertagandet, testa se om ni kan avgöra vilken.

1 kommentar:

  1. Jag är trött, har inte duschat än, inte tvättat håret på ett par dagar och jag måste ut och handla lite.
    Kom på en bra ide, sätter på mig huckle!!

    SvaraRadera