tisdag 12 februari 2019

Är det en mänsklig rättighet att bli försörjd av svenskar?


-"Jag och min fru har varit gifta i fem år. Fyra av de åren har vi varit åtskilda. Min dotter var två månader gammal när jag lämnade Syrien."

Talal Trad lyckades inte uppfylla försörjningskraven. Det blev ett avslag på ansökan om familjeåterförening, därför att Talal Trad inte hade ett jobb,och inte tjänade  tillräckligt mycket för att kunna försörja sig själv och sin familj. 

Med Januariavtalet väcks nytt hopp hos honom, då behöver han inte tänka på försörjningskravet. Hans fru och dotter kommer att få komma till Sverige ändå. Det blir en och annan fattigpensionär, några butikskassörskor, förskollärare, busschaufförer och många andra som måste ta av sitt och ge till Tatal Trad och de som vill leva här i vårt land på vår bekostnad.

Han berättar att en av hans kusiner återvänt till Syrien. Han uppfyllde inte heller försörjningskraven och klarade inte längre av att leva utan sin familj. 

Asvarstagande familjefar,tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Låt familjen komma hit. Vi är ett rikt land. Ingen arbetslöshet. Inga uteliggare. Överskott av lägenheter till och med i city. Sjukhusköer existerar inte. Det går tretton tandläkare på dussinet. Och, pensionärerna vältrar sig i pengar till den milda grad att de svårt svårt att sova för att madrassen är så full.

    SvaraRadera
  2. Ta efter kusinen så kan du återförenas med familjen,
    I Syrien...

    SvaraRadera