fredag 11 januari 2019

PM Nilsson verkar vara den ende i hela Sverige som förmår analysera och förstå hur fackbossen Löfvén driver politik.

PM Nilsson om den långa "överenskommelsen" med S.

-" Men om man tittar närmare på vad C, L, S och MP har kommit överens om är det mesta till intet förpliktigande. Nästan alla förslag handlar om att tillsätta en utredning.

Utredningsväsendet är en omistlig del av svensk demokrati och förvaltning. Men utredningar är också ett känt sätt för regeringar att förhindra eller försena frågor som man egentligen inte vill ha avgjorda.
--------------------
Med tanke på hur Löfven-regeringen byggde hela den förra mandatperiodens maktfråga på en utredningsbluff, den om vinst i välfärden, är det lätt att se vilket formidabelt utrymme S och MP håller på att få. Vad ska C och L göra om utredningar försenas? Föreslår "fel" slutsats? Kräver ytterligare beredning? 

Ska de hota med regeringskris på grund av att hotade fjärilar får företräde framför skogsbönder?
Löfven kommer att sitta tryggt och genomföra det han har lust med och det som LO, som sitter i hans partistyrelse, kan acceptera. Och hela upplägget ska godkännas av V."

7 kommentarer:

 1. C och L ger nu S/Löfvén hela makten at utlysa extraval, när han anser det lämpligt (ex.vis då han tror att L och Björklund skulle kunna åka ur Riksdagen) samt också utnämningsmakten.

  C och L har inte fått möjlighet till veto ifråga om utnämningar av t.ex. rikspolischef och andra höga poster och de skulle även krävt att få godkänna ministrar i den nya regeringen.
  Ledningen för C och L måste vara kopiöst dumma som gett sossarna charte blanche i dessa frågor.

  SvaraRadera
 2. Tonald Drump2019-01-12 12:01

  Det skall bli kul att se när det går upp för Drottning Annie och hovnarren Jan att dom har blivit grundlurade.

  SvaraRadera
 3. Efter att på flera ställen läst det det inte är fråga om "löften" till c utan löften om utredningar, kan vi nog lugnt luta oss tillbaka och konstaera att Löfvén lurat trosorna av Lööf redan på ruta ett..
  Vad mer?
  Det får framtiden utvisa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tonald Drump2019-01-12 14:49

   Så Lööf står med bar rööf?

   Radera
 4. Enligt Lars Ohly (v) verkar kommunisterna ej helt tillfreds.
  Ett svagt hopp om nyval?

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget hopp. Jag är säker på att Fackpamp Löfvén har givit Sjöstedt an offer he can´t refuse. Eller också ett hästhuvud i sängen.

   Radera
 5. Omröstningen i riksdagen bör vara utan partipiska, speciellt hos C, L och V, sedan får det bli vad det blir...

  SvaraRadera