söndag 20 januari 2019

Klokaste Chris Forsne, Ledarsidorna.


Utdrag. Läs hela här.
Även om Sverige helt stänger sina gränser för invandring från muslimska länder kommer vi år 2050 ha en av de högsta procenten av muslimsk befolkning i Europa. Vid en begränsad invandring kommer Sveriges befolkning utgöras av 20,5 procent muslimer och skulle regeringar framöver, som nu utlovas av Stefan Löfvén, tillåta en högre invandring kommer Sveriges befolkning 2050 utgöras av 30 procent muslimer. I bägge fallen ligger Sverige långt över de gamla kolonialmakterna Storbritannien och Frankrike, liksom Tyskland och kommer ha Europas störst muslimska befolkning.

Hur ska denna befolkning, med en kultur som inte motsvarar den som varit förhärskande i vårt samhälle, förhålla sig till den samhällsmodell vi kallat den svenska? Vad gör vi med ett samhälle som splittrats, där minoriteters rättigheter blivit viktigare för de styrande än befolkningens sammanhållning? Hur ska vi förhålla oss till ett samhälle där politisk islam får ett allt större inflytande och ungdomar inte radikaliseras av socioekonomiska förhållanden – men av ett kulturellt avståndstagande till ett kristet eller sekulärt samhälle? Där de trots att de är födda i Sverige kallar sig syrier, somalier eller afghaner?

Den problemställningen och en lång rad andra tas upp i den franska dagstidningen Le Figaros satsning på ett 180 sidor långt specialmagasin med titeln ” Islamismen en utmaning för vår civilisation”( L´Islamisme un défi pour notre civilisation). Magasinet, som kom ut nu i januari 2019, behandlar främst den franska problematiken men den är genomgående lätt att översätta till svenska förhållanden.

För första gången i Frankrikes historia ser man nu inte en integration eller assimilering, men en desintegration – man tar avstånd från det land man lever i. En stor del av landets unga bryr sig inte om nationen Frankrike, dess historia, dess värderingar, inte heller om språket, litteraturen eller kulturen.

Allt oftare hör man personer i Frankrike tala om två samhällen och ett väntande inbördeskrig. Två befolkningar som betraktar varandra med fientlighet.


3 kommentarer:

  1. Kloka damen2019-01-20 16:44

    Kan man annat än bäva och förskräckas av all galenskap som politikerna utsätter oss för.
    I Sverige är det också olika befolkningar som avskyr varandra. Religionens krig har flyttat till Sverige. Kvinnor skändas i landet. Inte bara utländska även svenska kvinnor som anses som ett lovligt byte av män med tvistade tankar och nedrig syn på kvinnor.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-01-20 17:44

    De flesta flyktingar ser bara Sverige som en sugar-daddy som skiter i sin egen familj.

    SvaraRadera
  3. Framtiden ser mörk ut.

    SvaraRadera