söndag 9 december 2018

P-M Nilsson, Di. "Det är näst intill krig nu."


Utdrag ur P-M Nilssons tunga och skrämmande  granskning av "last night in Sweden".

- "Natten till fredagen besköts en bostad i Malmö med flera skott. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

Samma natt kastade två svartklädda män in en handgranat i en restaurang på Avenyn i Göteborg. Ingen skadades men explosionen orsakade stor ödeläggelse. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

Natten till lördagen besköts ett flerfamiljshus vid Fridhemstorget i centrala Malmö. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

Samma natt utsattes en församlingslokal i Spånga norr om Stockholm för ett sprängattentat. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet.

Natten till söndagen utsattes två bostäder i Malmö för sprängattentat. En 18-årig man, troligen den ena gärningsmannen, påträffades i det ena huset med livshotande skador.

Detta är last night in Sweden.


Analysen av det gängrelaterade våldet gick trögt i Sverige. Förloppet utmanade självbilden och kopplingen till migrationen gjorde frågan svårhanterad. Faktum är att norska, danska och amerikanska medier var före svenskarna med att upptäcka och påpeka den exceptionella nivån. Det var som att vi inte ville se och i den första förnekelsefasen hellre problematiserade bilden än brottsligheten."

Frågan är om svenska happy-go-lucky-människor märker att Sverigebilden inte riktigt stämmer med regimmedias lyckofantasi, innan rumpan brinner upp.



3 kommentarer:

  1. Såg idag ett inslag på den ryska, engelskspråkiga internetkanalen Russia Today att en "människorättsorganisation" i Tyskland uppmanar lärare i de tyska skolorna att anmäla om de ser skolflickor som har flätor, då dessa flickor kan misstänkas komma från familjer där föräldrarna är högerextremister.
    Så - det inte bara Sverige som är galet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du vad! Jag blir inte ens förvånad längre.

      Radera
  2. Väck inte den Svensk som sover.

    SvaraRadera