torsdag 8 november 2018

SVT - ett maktfullkomligt, odemokratiskt propagandaspöke.


Alla som är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst, oavsett TV-innehav,  kommer efter årsskiftet att behöva betala en särskild tv-avgift. Det vi behöver är skattemedel som används till rätt saker, har den här regeringen i den situation som är nu, ens rätt att besluta om nya skatter?

Morgonfundering från vännen Per på FB:
-"Det är verkligen häpnadsväckande, och på sätt och vis skräckinjagande, att riksdagen nu Med Hjälp Av De Borgerliga Partierna röstar igenom en obligatorisk tv-skatt på 1200 kr/år.
Detta är verkligen det slutliga beviset för existensen av det s.k. Stockholmssyndromet, att man stödjer sin förtryckare:

De borgerliga partierna stöttar det public service som inte gjort annat än att i inlindad form trakassera dem under de senaste 30-40 åren.
I sanning fascinerande."

3 kommentarer:

 1. ... så snart har vi StatsTV och StatsRadio på riktigt och omöjligt att förneka..
  Fast nån skillnad mot idag blir det nog inte..

  SvaraRadera
 2. Vem ska betala tv-avgiften för de som inte har en beskattningsbar inkomst?
  Den beskattningsbara förvärvsinkomsten är taxerad förvärvsinkomst minskad med allmän pensionsavgift och grundavdrag.Taxerad förvärvsinkomst är den sammanlagda inkomsten av tjänst och näringsverksamhet minus allmänna avdrag.

  - Nu har jag ingen tjänst längre. Yeepie, då slipper jag, arbetslösa, pensionärer och alla utan inkomst betala tv-skatt. Förbra för att vara sant, sannolikt.

  Det kommer att finns en grupp som slipper. Nämligen de som har satelliteantenn förstår inte spraket i etern och är därmed undantagna. Hallelula Aljazzera.

  Tycker ni att denna morgonnyhet är nedslående vill jag påminna om ett namnbyte som är godkänt av exeditionsregeringen.

  Centerns ledare heter numera: Stefanie Lööfven.

  SvaraRadera
 3. Tycker mest synd om Radiotjänst anställda i Kiruna som nu får sparken och inga pengar i övergångsbudgeten för nya jobb.

  SvaraRadera