fredag 23 november 2018

I give to you - Johan Hakelius.


Johan Hakelius:

”En del som förhandlat med Annie Lööf förut, menar att hon har ett ganska eget sätt att göra det på. Det påstås att hon helt enkelt deklarerar sin position och sedan vägrar att flytta sig en tum. Det skapar förstås rätt få öppningar för förhandling. Men hur det än är med det – i ett läge som detta talas det illa om alla – verkar det som om Centern är på väg att sluta sig i sitt eget skal. Taggarna är vända utåt och världen delas upp i vänner och fiender, mest fiender. 

Flera centerpartister, inklusive Fredrick Federley, andre vice ordförande i partiet och sedan länge mycket närstående Annie Lööf, verkar vara i färd att förbereda opinionen för ett slags centerpartistisk dolkstötslegend: att ”högern”, ”den moderata svansen”, ”nationalisterna”, eller vad man nu vill kalla det, har förrått Annie Lööf. Hon är den sanna bäraren av alliansens graal, men attackerades ojuste i ryggen, när hon skulle kliva upp på sin rättmätiga tron.

Det är förstås nonsens. Rent fnoskeri. Saken är mycket enklare: Centern har bara åtta procent av opinionen. Partiet står inte i mitten, utan står för ytterligheter på politikområden som är centrala både för partier till höger och vänster. Det räcker mer än väl för att förklara varför Annie Lööf inte blir statsminister och varför Centerns regeringsdrömmar inte delas av andra partier.”

2 kommentarer:

  1. Det var ju bara 92% procent som ej röstade på våpet.
    s

    SvaraRadera
  2. Raymond Zweigberg2018-11-24 13:20

    "Hon är den sanna bäraren av alliansens graal, men attackerades ojuste i ryggen, när hon skulle kliva upp på sin rättmätiga tron".
    Det är inte Alliansens graal hon bär utan Wallenbergs graal. Och det har folk börjat förstå.

    SvaraRadera