måndag 22 oktober 2018

Allt i Sverige går åt helvete. Om någon påpekar bristerna tystas vederbörande och sparkas rakt ut i iskylan.



Kritiken från EU-kommissionen mot Sveriges yttre gränskontroller, är mycket mer kritisk och omfattande än vad som tidigare varit känt.Stora delar av gränskontrollverksamheten bryter mot EU:s regler - något som omedelbart måste åtgärdas, enligt en sekretessbelagd rapport. (OBS. Ingen pratar om hur det bryter mot svenska folkets fri - och rättigheter.)

 Morgan Johansson tänker nu åtgärda dessa brister och risker   - på fem år(!!!).


Tidigare har flera källor inom polisen avslöjat svenska gränskontrollers enorma brister. En av de två av poliserna som trädde fram är Ulf Rydström, som jobbat fyra decennier inom kåren och tio av dessa år som gränspolis.
– Jag och andra med mig har försökt få till förbättringar internt. Men nu har jag känt mig nödgad att gå ut i media och signalera att detta är en situation som är oroande. Det handlar om rikets säkerhet. 

Ulf Rydström, Studio ett idag

-  Under många år nu har gränskontrollverksamheten, specifikt på Arlanda, misskötts i grunden, av den ledning som vi har haft under rätt många år. Inledningen till förfallet var att man sparkade gränspolisbefälen som var spindeln i nätet. 

Personalen i de stödfunktioner som finns, saknar utbildning i de IT-system som lär ut hur man profilerar terriorister och grovt kriminella. Följden blir att dessa personer okontrollerat kan "slinka igenom" det förhållandevis glesa nätet. Personalen har till helt nyligen inte erbjudits nån form av utbildning som rimmar till de krav som EUkomissionen ställer på Sverige. 

Det är ett väldigt obehag att gå till sitt arbete och veta att man inte har rätt utbildning och redskap för sitt jobb, det är fruktansvärt illa. 

De sex gränsbefäl som blev sparkade hade en gedigen kunskap, de jobbade med fördjupade inresekontroller, de var kunniga på gränskodex, de svarade direkt på samtal från de som sitter och kontrollerar pass, viseringar  och andra type r av dokument. Kontrollpersonalen kunde ringa direkt till ett gränsbefäl och få ett rappt snabbt svar på sina frågor. 

När dessa sex gränsbefäl togs bort - och ersattes med "personer utifrån" som inte hade den minsta erfarenhet från gränskontroll, då finns det inga mottagare till samtal om frågor. 

Det är en ledarskapsproblematik i det här, det är inte bara gränspolisenheten som jag måste ge ett underkännande, utan ansvaret måste faktiskt läggas högre upp, i vart fall regionspolismästaren Ulf Johansson  och hans kansli. De måste bära ansvaret för att det har tillåtits gå så här långt så att vi ska få 95 punkter i en Schengeninspektion, i synnerhet som vi haft två Schengeninspektioner tidigare med allvarliga nedslag. Då ställer man sig frågan  - tar de verkligen sitt arbete på fullt allvar? 

Dagen efter kritiken avsattes Ulf Rydström som huvudskyddsombud på gränspolisen, av polisförbundsområde "Kamraterna" som organiserar 1300 medlemmar.


4 kommentarer:

  1. Raymond Zweigberg2018-10-23 08:43

    Sverige är en socialistisk sopcontainer!

    SvaraRadera
  2. Gu vet hur många terrorister som finns i Sverige som bådar sin tid inför nästa attentat mot oss. Ingenting fungerar längre som det ska i vårt förr så fina land.

    SvaraRadera
  3. Brandhjältar ska förmånsbeskattas
    https://samtiden.nu/2018/10/brandhjaltar-ska-formansbeskattas/
    Inte förvånande att det kommer från "kräks" Eliasson.

    SvaraRadera
  4. Den obefintliga gränskontrollen visa hur lite den kommunistiska regimen i Sverige bryr sig om sina medborgare.

    SvaraRadera