måndag 13 augusti 2018

Vad gör man på en måndagmorgon?

SYLT AV KÖRSBÄRSTOMATER MED SCONES
Visste du att du kan göra sylt på körsbärstomater? Prova att göra det själv med scones.
Detta behöver du:
Sylt
400 g Mutti körbärstomater
Juice från 1 citron
¾ dl socker til melatin
½ vaniljstång
Scones
3 172 del vetemjöl eller fullkornsvete
1 dl havregryn
1 matsked socker
1 tesked salt
2 teskedar bakpulver
75 g rumsvarmt smör eller margarin
50 g riven ost
2 dl kall mjölk
1 dl finhackade kryddor (basilka, persilja, timjan)
Så här gör du:
Börja med sylten av körsbärstomaterna. Häll körsbärstomaterna i en kastrull och ha i resten av ingredienserna. Värm upp och låt det koka i 5 minuter, rör om lite av och till. Ställ av, låt svalna och häll upp i glas.
Scones:
Blanda ihop de torra ingredienserna, rumsvarmt smör eller margarin och riven ost i en bunke. Häll i mjölken och örterna och blanda ihop till en deg. Häll ut lite mjöl på bänken och tryck ut degen så att den blir 2,5 cm tjock. Använd en kniv för att skära ut scones med på en diameter på 4 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Sätt ugnen på 200 grader och låt dem stå inne i 20 minuter.
Servera sconesen varma med den hemmagjorda sylten av körsbärstomater. Bacon och mozzarella passar också väldigt bra till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar