fredag 17 augusti 2018

Rasism har blivit ett adelsmärke för "progressiva".

 JP
New York Times har nyligen anställt en super-rasist,
Sarah Jeong:
#CancelWhitePeople

-"White men are bullshit.

Dumbass fucking white people

Fuck white women

White people exude “a weird dog smell when it rains.”

Oh man it’s kind of sick how much joy I get out of being cruel to old white men

White people have stopped breeding. You’ll all go extinct soon. That was my plan all along

Kill all the men

Kill more men

Fuck the police

Cops are assholes" 

Nån som blir nervös och känner igen dom livsfarliga tongångarna? Nä, tänkte väl det, vita människor kan inte bli utsatta för hatbrott.

Identitetspolitiken i USA är våldsamt stark, hyllad av politiker och vänstermedia, och uppburen av kränkthets- och offermentaliteten. Med stor ihärdighet och mycket mäktigt hat pekas det vita majoritetssamhället ut som ont på grund av hudfärg.

Detta rashat hotar samhällsdialogen, och har lagt sig som en tyngd över det amerikanska samhället, inte minst på utbildningsinstitutionerna. 

Som allt annat amerikanskt slår också identitetspolitiken rot på våra breddgrader och hävdar att etnicitet, ras, kön eller religion går före nations- och kulturgemenskap. De identitetspolitiska markeringarna - om de gäller etnicitet, religion eller sexualitet - splittrar och undergräver det demokratiska samhället. 

Vår svenska kultur t.ex  menar att det finns en rad normer, bl.a att man främst är människa och medborgare, och därför inte definieras utifrån exempelvis sin sexuella identitet. I gengäld säkrar samhället oss alla samma fri- och rättigheter, så att man kan leva och leva ut sin identitet - privat. 

Identitetspolitiken stjäl dagordningen, ju högre man skriker ut sin rätt att vara egenartad, desto mer sätter man sig upp mot samhällsgemenskapen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar