torsdag 16 augusti 2018

Flåshurtiga, klämkäcka och rosenkindade Sara Parkman och Samantha Ohlanders tog död på mitt intresse på mindre än två minuter.



Dom två kallar sig inte så blygsamt för "samtidens svar på Hasse och Tage". 

Ska dom komma undan med sån obildad fräckhet? Nä.


Duon säger sen skarpt att dom är inte nationalpatrioter, ty "det här med nationsgränser, det är bara ett stort hitte-på, i tidernas begynnelse var det mark och det var människor och det var musik. Sen började marken delas upp och gränser ritas. Typ - vi innanför den här gränsen är ett folk och vår kultur är något alldeles extra, låter på ett unikt sätt och för oss samman, och där på andra sidan gränsen håller dom på med nåt helt annat, och musiken låter helt annorlunda. Är kulturen en neurotisk slav under nationsgränserna?"

Där och då insåg jag att om jag varit nyfiken på folkmusik och fäbodar innan programmet började, så dog intresset när jag insåg att jag skulle dras igenom de träliga rabiatfeministiska och vänsterpolitiskt korrekta kvarnarna ännu en gång på SR. 

Hur orkar dessa kulturmänniskor vara duplikater av varandras tröttsamma papegojpladder.


5 kommentarer:

  1. Var det dom som babblade i radion i morse?
    Försökte lyssna i fem minuter - sen "off"

    SvaraRadera
  2. Dom får väl ge sig ut på en världsturne då och förklara för miljarders människor att nationer inte behöver gränser, att vi alla har en gemensam kultur. Lycka till. Dom lider av hybris om dom jämför sig med Hasse och Tage.

    SvaraRadera
  3. Jag har hittills klarat mig igenom alla sommarpratare jag haft tid att lyssna på, dvs åtskilliga politiskt korrekta och godhetsknarkande människor, men den här rabiata vänstersmörjan blev bara för mycket. När de kläckte ut sig att med Jimmy Åkessons politik skulle ingen ha hjälpt till släcka skogsbränderna, då var jag tvungen att stänga av. De där två har verkligen blivit grundligt hjärntvättade på den landstingsdrivna folkhögskolan. Enda ljuspunkten var att de tvivlar på att de verkligen påverkar samhället genom sitt arbete och att de funderar på att lägga av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rapande papegojor, inlärt skit för att existera.

      Radera
  4. Raymond Zweigberg2018-08-17 11:11

    Allt för att få behålla sin plats vid köttgrytan. Hoppas de sätter i halsen!

    SvaraRadera