måndag 6 augusti 2018

Enkelriktad tolerans.


Metro Insändare: "Det finns åsikter som inte är okej att uttrycka."

Det är en insändare av nån som heter Sandra. Först när jag såg rubriken tänkte jag "wow -  äntligen!" Ska nån våga bekräfta i självaste regimmedia hur styrda vi är, hur vi förlorar arbete, umgänge, familj, anseende, vänskap, hur vi inte tillåts vara med i debatter, hur vi mobbas och likställs med kackerlackor och plastelefanter, hur vi hatas av debila b-skådisar och förföljs och fryses ut av all gammal media för att vi tycker olika. 

För att vi har andra åsikter om allt-åt-alla-politiken och den ID-lösa invandringen som det enda tillåtna. För att vi tycker att vissa normer är bra som dom är och inte alla måste brytas av "er andra". 

Men ack vad jag -såklart - bedrog mig!


Sandra menar att vi skadar folk och är sexister, rasister och islamofober när vi inte vill säga ordet hen istället för han och hon. Hon måste alltså ha gått i pisaskolan och bara läst metro och aldrig tänkt en egen tanke.

Sandra: "Sverige är ett av världens mest jämställda länder – så sägs det ofta. Trots det hör jag ständigt någon slänga ur sig ett sexistiskt skämt, en rasistisk kommentar eller en så homofobisk mening att man blir mörkrädd.

Du lär andra att de också får skada dem på samma sätt som du gör.
Jag har själv vänner och bekanta som inte är rädda att uttrycka dessa åsikter trots att de gör så ont för så många människor. Och jag har familjemedlemmar och släktingar som vägrar använda sig av ordet ”hen” för att det är ”så löjligt” och för att de minsann alltid har sagt ”han” eller ”hon”. 

När du uttrycker dessa åsikter och stärker de normer vi andra försöker bryta, då lär du dina kollegor, dina vänner och dina barn att ditt beteende är okej, att man faktiskt får säga så.
Du rättfärdigar både rasism, sexism och homofobi med dina skämt och kommentarer. Du gör så mycket mer än att bara skada de här grupperna, du lär andra att de också får skada dem på samma sätt som du gör.

Sandra" 

Hjälp. 

6 kommentarer:

  1. Jag tycker att ordet hin passar bra att tilltala Sandra med.
    Det tycker jag och menar det också.
    Så de så.
    Kviddevitt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två nya substantiv nu efter henrevolutionen.
      Den goda hjältinnan respektive gode hjälten kan ersättas av hinhåle och hinpåle.
      - Dock är det lättare att vara en sexistisk rasisist än en nyttig idiot.
      Mässkalle

      Radera
  2. Det är ju Annie Lööf! Hårfärg, frisyr, glugg mellan tänderna och enögdhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket väl analyserat. Även om jag har en lapp för ena ögat finns det bara gott hos alla barn. Det är den kulturella uppfostran som gör gott till ont. Exempelvis Centerns Ungdomsförbund Bommersvik, Södertörns Högskola. Värst är en bok med många verser.
      Mässkalle

      Radera
  3. Kloka damen2018-08-07 09:09

    Är Sverige ett jämställt land? Kvinnor våldtas,hånas misshandlas, mördas, förtrycks, tvingas bära hilka. Kvinnor från muslimska länder måste lyda sin man i allt. Svenska kvinnor är horor. Vi går inte ut, vi sitter inne. Sverige är ett mycket farligt land men många vägrar inse det. Vi är hotade men får inte veta när var hur. Var det bränderna? För det mesta är det en hon som råkar illa ut och blir överfallen inte en hen.

    SvaraRadera