torsdag 19 juli 2018

Statsministern är på plats: - Det brinner, det är allvarligt.

Idag hade statsministern tragglat in det förskrivna manuset, tillräckligt för att försöka hålla presskonferens i Ljusdal, om landet som gått sönder och nu håller på att brinna upp. 

Han menade på att vi inte får fokusera på att det brinner så djur och människor får döden dö eller förlora allt dom äger, under extremt dramatiska och tragiska förhållanden, utan att vår beredskap varit tillräcklig. Ingenting av eländet skulle enligt statsministern ha hänt - om det bara inte brann, var stekhett och blåste. 

Nu - mitt i eldhavskatastrofläget - tycker statsministern istället att vi ska se framåt, framförallt ska vi göra en utredning som Löfvén i nuläget inte kan "föregripa", och så småningom ska det utbildas fler deltidsbrandmän. Under tiden får de länder som skött sitt ansvarstagande gentemot sitt folk undsätta våra förlamade "ledare" - och oss. 

Som när jag var barn och läste om min idol Spara och den stripiga Slösa. ( Slösa var den som brände upp alla sina pengar på besinningslöst slöseri och lyxfällan, medan Spara istället sparade sina pengar till det som dök upp och var väsentligt.)

----------------

Om jag var granne skulle jag måhända känna tveksamhet med hjälpen, på nedanstående grunder.

Timbro 2017 : "MSB satsar 10 miljoner på att undersöka hur ”genusgrundade normer och maktrelationer” påverkar aktörer i en samhällskris. Det är bara toppen av det genusvetenskapliga isberget. Medan samhällets skydd och beredskap är minst sagt eftersatt, lägger MSB stora mängder energi på normkritik och genusteori."


1 kommentar:

  1. Men han överlät ansvaret att kalla på fler vatten plan åt Eliasson. Den herren, som är en vandrande katastrof själv.Vilken sörja, En mandat period till,då finns inget kvar av varken sans eller vett. Välfärden har gått samma väg som skogen i Ljusdal.

    SvaraRadera