tisdag 3 juli 2018

Johan Hakelius, Fokus.

Utdrag."Det är inget odemokratiskt med att välja bort samarbeten som strider mot egna övertygelser, oavsett hur majoriteter och minoriteter ser ut. Att i den meningen »inte ge Sverigedemokraterna inflytande« är helt i sin ordning. Kanske kortsiktigt, ohållbart och oklokt. Men helt i sin ordning.

Att däremot rigga själva spelplanen, att skriva de grundläggande reglerna på så sätt att man »inte ger Sverigedemokraterna inflytande«, är något annat. Det är att tafsa på de grundläggande principer om rent spel som måste gälla, om förtroendet för det demokratiska systemet ska kunna upprätthållas.
Att alliansen inte förmår hantera den här frågan är ett rejält underbetyg. Och sättet de misslyckas på visar hur oskickliga partierna är på att hantera det nya läget i svensk politik.
---------------
Partiledningarnas retorik har gjort att deras medlemmar inte kan skilja på en legitim politisk kartell mot Sverigedemokratisk sakpolitik och en orättfärdig kartell som riggar demokratins institutioner på ett sätt som gör vissa röster mindre värda än andra. Nu kan partierna inte ta sig ur sin egen bensax.
Ursäkta klarspråket, men: klantarslen."

3 kommentarer:

  1. Odugliga klantarslen som inte kan, vill, vågar eller behärskar en sansad debatt utan att svamla en massa obegripligt skit. Hade inte "journalisterna" varit lika odugliga som dessa, så hade vi åtminstone haft en chans till debatt. För att inte tala om "kändisar" som likt giftormar gör allt för att slicka arslen, i hopp om att få nå´n slags belöning av skithögarna. Blodsven

    SvaraRadera
  2. I klar språk demokratin har satts ur spel. Rösterna på Sverigedemokraterna gäller inte, tycker S MP C V och L.
    Sen talar dom om demokrati, det är så man kräks.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror du glömde M, moderaterna...DGDF

      Radera