tisdag 31 juli 2018

Efter 700 inställda plan, SAS VD Rickard Gustafson a totally good for nothing, crashlandar inför hela svenska folket.


SAS befinner sig i djup kris där inställda flyg förstör, snarare än skapar,  passagerarnas resor.

Samtidigt har SAS´ lågpris-vd Rickard Gustafson hållit låg profil = gömt sig. Men nu bryter han tystnaden och erkänner bolagets "problem".– Jag är djupt förtvivlad, säger han. 

Allt beror, enligt VD, på "personalutmaningar", "uppstartsutmaningar", "alternativ produktionskapacitet", "ersättningsrekrytering", "jättestora marginaler", "extraresurser", dvs saker som  RG måste kontrollera enligt sitt uppdrag: -"Jag har full av empati och förståelse för att den enskilda passagerare som drabbats är frustrerad. Det är vi också. Vi vill naturligtvis hjälpa alla att komma fram." 

En komplett odugling, en bullshitter-papegoja full av platityder, kliver äntligen fram inför folket vars förtroende han tror han bär, jag tänker på en sista akt -  Ich sterbe. 

Jag har aldrig sett en så skakad och pressad företagsledare, och tillika med SVTs vassaste journalist som inte tvekade att ställa dom helt väsentliga frågorna. 

Rickard Gustafson var naken när han kom till SAS han är naken nu, men verkligheten har äntligen  kommit ikapp honom.  Med kniven mot ryggen bekräftar han bilden av svenska praktnollor som med miljonmånadslöner duger till absolut ingenting. 

PÅ SAS hade vi erfarenheter av kaputt-VDar redan innan Rickard Gustafson, det är symtomatiskt i ett land som leds av Stefan Löfvén, och har Dan Eliasson som riksmyndighetschef. 

Allt går åt helvete.  

Det är en bedrövelse för mig som levt och gjort det bästa för SAS i hela mitt yrkesliv. 

Men imorgon är han säkert borta.

Jag beklagar att Rickard Gustafson misslyckats, jag lider med honom, han borde inte ha låtit sig bedåras av en befattning och en lön han inte kunde leva upp till.  

4 kommentarer:

 1. Raymond Zweigberg2018-08-01 09:35

  Hela det politiska landskapet och hela myndighetssverige är fullt av sådana giriga praktnollor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kompetens" har under de senaste decennierna inte varit en merit vid tillsättning av höga poster.
   Viktigare är då rätt partibok, (om såda inte redan innehas, skaffa en) och rätt åsikter inom genus/genderområdet.
   När man får höra at det finns brandstationer med speciella toaletter för rullstolsburna HBTQxyz-brandmän kan man ju undra om inte det inte sitter en del riktiga puckon på höga poster?? Mesar utan självrespekt..

   Radera
 2. OT: Filmen som alla bör se finns nu på Samtiden och YouTube.
  Ny dokumentär belyser Socialdemokraternas mörka historia.
  https://samtiden.nu/2018/08/ny-dokumentar-belyser-socialdemokraternas-morka-historia/
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=W56ZKUVECWs
  Ni som har Facebook. Sprid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett den och kan inte fatta att så många i Sveriges befolkning inte har haft en aning om Socialdemokraternas nattsvarta sida.Som barn förstod jag inte min pappas avsky mot socialdemokraterna. Vi lämnade Sverige x antal år som var mina bästa år i livet.

   Radera