måndag 25 juni 2018

Vem i hela världen kan jag lita på? Vem har kött på benen? Vem har gjort sin faktakoll innan rubriker och publicering?

aftonbladet - Polisen om hoten: 

”Ingen rolig läsning”

Inleder förundersökning gällande olaga hot och hatbrott mot Jimmy Durmaz.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande de hot och trakasserier som Jimmy Durmaz fått riktat till sig.
Enligt polisen handlar det mellan 2 000–3 000 kommentarer som räknas som kränkande – bara på Instagram.
– Vi rubricerar det som allt från olaga hot till hatbrott, säger polisens Per Engström, kommenderingschef avseende fotbolls-VM.
--------------------------------------

SVTs kvällssändning körde ett stort inslag med Jimmy Durmaz förtvivlade mamma och pappa.

Vore jag datakunnig journalist, skulle jag ge mig på projektet att bedöma hur stor del av de rasistiska inläggen mot Jimmy Durmaz som sannolikt är skrivna av bot:ar. Dvs maskiner. Och i vilken tidsordning de kom, jämfört med andra. Att många är det, kan vem som helst se. Om det har förvandlats till en påverkansoperation med syfte att öka motsättningarna i samhället, så har den varit extremt framgångsrik. Se där en tes att testa!

Sunt Förnuft.

1 kommentar:

  1. Det är inte klokt, Sverige är förlorat. SD-s opinionssiffror har gjort politiker, mediafolk, kulturfolk med flera desperata. Samtidigt som denna affär seglade upp så släpptes en misstänkt mördare i Malmö, förmodligen för att det saknades bevis. Men när det gäller Durmaz så vet väldigt många exakt vad som hänt, det behövs ju ingen utredning Låt polisen syssla med viktigare saker, tex våldtäktsbrott. Vi kan ju erinra oss mordet på en kvinna från Skellefteå och hennes son. På IKEA i Västerås, mördaren (från Eritrea)tyckte att dom såg svenska ut (kvinnan var blond) sen slaktade han dom, efter att ha hämtat en kniv på en avdelning inne på IKEA. Eritreanen hade på migrationsverkets kontor i Västerås fått veta att han skulle utvisas. (inte första gången han skulle utvisas). Stefan L var just då i Västerås, men ingen kommentar. Ingen ryckte ut till familjens försvar som förlorade både mor (läkare) och en son. Ingen kärleksbombning där inte.

    SvaraRadera