torsdag 21 juni 2018

Vad fan får vi för pengarna?Ikväll har en känslomättad speakerröst på TVnyheterna med stor inlevelse upplyst svenska folket om bl.a hur många fler barn som skulle kunna förlösas normalt, hur många fler lärare skolan skulle få, samt en uppräkning på hur mycket annat synnerligen behjärtansvärt vi svenskar skulle kunnat få för våra skatter, om bara inte "dom rikaste" gömde sina pengar i Panama.

Jag tänkte att det var ett pedagogiskt genidrag, så jag sitter här och undrar hur mycket välfärd vi skulle få för alla assistansbedrägerier, utbetalade barnbidrag, bostadsbidrag, förtidspensioner och försörjningsbidrag m.m till folk som flyttat tillbaka till sina hemländer med alla sina 20 barn? Hur många fattiga svenska barn skulle kunna få stövlar, sandaler, mat för dagen, kollo,  assistansersättning, hur många cancersjuka hade kunnat räddas? Hur många poliser och sjuksköterskor? Hur många fler äldreboenden?
Det kommer säkert SVT ta upp imorgon.

8 kommentarer:

 1. det kanske är så att vi är många svenskar som inte vill att våra skattepengar ska försörja urusla politiker. Dom glömmer bort vem det är som betalar deras löner.

  SvaraRadera
 2. Edward Ulfertz2018-06-22 06:54

  Monopolspelet är totalt orealistiskt.
  Tre rutor med fri parkering???
  Det ska naturligtvis stå "Gå direkt till fängelse!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte rutor med "GÅ UT" (ur lander) alternativt "GÅ I FÄNGELSE" (arbetsläger jmf beredskapsarbeten under 2.a världskriget).
   Mässkalle
   P.S. God midsommar till Carina och hennes följare

   Radera
  2. Gå ut och Gå i fängelse har avskaffats. En riktigt glasd midsommar till dig Mässkalle!

   Radera
 3. Raymond Zweigberg2018-06-22 11:27

  Glöm inte alla miljarder vi skattebetalare fick betala för att rädda affärsbankerna. Glöm inte alla pengar vi själva förlorar på 0 % på våra bankkonton, konstiga avgifter och alla vinster som betalas ut till bankernas ägare även fast bankerna sägs gå dåligt.
  Vi blir ständigt bestulna på våra pengar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Nu har jag försökt skriva ”hear,hear” tre gånger med fingetrouble, hoppas det lyckas nu!

  SvaraRadera