lördag 30 juni 2018

Svenskarnas pengar är inte hela världens medborgares pengar.

Bilden är från 2016,  gissa om det idag är mer eller mindre av våra pengar som går till andras gratislivsförsörjning världen runt?

Socialförsäkringar är en samlingsbeteckning på en rad olika trygghetssystem som helt eller delvis finansieras med inbetalda premier. Det kan dock även vara fråga om skattefinansierade förmåner.

Det grundläggande syftet med socialförsäkringar är att trygga försörjningen /för svenska försäkrings- och skattebetalare utgår jag ifrån/när man inte kan arbeta, till exempel vid sjukdom, föräldraledighet eller arbetslöshet. Inkomstbortfallsprincipen är grunden i den svenska socialförsäkringen. Utvecklingen under de senaste 20 åren visar dock att det svenska socialförsäkringssystemet successivt glider från en inkomstbortfallsförsäkring mot ett grundtrygghetssystem.

När tusen och åter tusentals åldriga anhöriginvandrare kommer hit och direkt träder in i pensionssystemet, och bidragsmigranter och illegala får försörjning och förmåner  t.ex gratis tandläkare och akutvård som inte svenskar får är detta diskriminerande och ett brott mot svensk likabehandling. 

Så hur kan politikerna fördela dessa pengar efter beslut i EU, det är inte deras pengar - det borde vara grundlagsvidrigt.

2 kommentarer:

  1. Valanalys från "Arga blatten": https://m.youtube.com/watch?v=QLNBE8VC89I

    SvaraRadera
  2. Instämmer i vartenda ord.

    SvaraRadera