söndag 6 maj 2018

Aftonbladets stora svenska hjältar.

En av aftonbladets svenska hjältar, Nike Lindström, 18 år, beskriver i tidningen själv hur hon oförskräckt grep in i en rasistattack.

Nike Lindström berättar att hon hade haft lektion i retorik på eftermiddagen. Vid skoldagens slut åkte hon buss till Slussen, där hon bor.
Vid en hållplats såg Nike  genom bussrutan att en flicka i 8-årsåldern stod ensam, omringad av ett gäng killar i 15-årsåldern.

– Jag hörde att de skrek n-ordet till henne. Hon var svart och killarna vita, säger Nike och fortsätter:
– De slängde snö på henne. Nästan så att de slog henne med snön i ansiktet.

Super- Nike ropade till busschauffören att omedelbart stanna bussen, hon hoppade av och slängde skoldatorn i snön. Sedan ställde hon sig mellan killarna och flickan och skrek: ”Vad fan håller ni på med!”.

– Killarna blev upprörda och en av dem kom emot mig, så jag puttade bort honom.
Efter en stunds verbalt bråkande hotade Nike med att ringa polisen. Då försvann killarna snabbt från platsen.

 När Nike frågade varför ingen av alla svenskarna i bussköerna gjorde något, tittade de flesta ner i marken eller tog upp sina telefoner.
– En tant svarade att hon trodde att det var på lek. Men jag såg ju från min plats, på bussen, att det inte var lek.

Flickan ringde sin mamma som kom efter en kvart. Hon var tacksam och sa att Nike var en stor hjälte.
– Mamman pratade ett annat språk. Vi sa inte jättemycket till varandra, säger Nike Lindström. 

Innan Nike fortsatte färden hem, tipsade hon flickan om att åka hem och ta en varm dusch och dricka ett glas O’boy.

Nu har det gått fyra månader sedan händelsen, som utspelade sig i slutet på december förra året. Nike Lindström har funderat mycket hur det har gått för flickan och skulle vilja komma i kontakt med henne och mamman.

Hon känner sig också "glad över sitt eget snabba agerande" och för aftonbladets aningslösa hyllning, får man förmoda.


Alltså, detta är en fin berättelse, jag vill inte påstå nåt annat. Jag älskar civilkurage. Men finns denna dramatiska incident dokumenterat på nåt annat sätt än i Nikes eget huvud? Minns busschauffören? Har han skrivit nån rapport? Rasisterna med "n-ordet", som "nästan" slog den mörka lilla flickan med snön, och som Nike så enkelt skrämde iväg med en putt, är dom anmälda? Klarade skoldatorn sig? Den fega svenska tanten som trodde att killarna lekte, har hon ett namn? 

Eller kan vem som helst skriva och berätta om en massa stora nazister som nästan ger slår små mörka barn, och på första nätsidan blomma ut i ernmansk egendyrkan och 2010-års "vi-gillar-olika"-extas? 

En sån god ung människa som Nike skulle f.ö behövas vid alla de dagliga våldtäktsfallen när ett gäng kvinnoförtryckare ger sig på svenska småflickor och berövar deras liv.

4 kommentarer:

 1. Ja herreje, vilka superhjältar vi har. Inte nog med att de ser i mörker, de kan också höra i stadsbuller genom isolerglas. Inte behöver de bil heller (jävla skattesmitare) och det är väl tur det. Om man tror att man bor vid Slussen när man bor vid Medborgarplatsen så kanske man ska hålla sig till kollektivtrafik. Eller taxi.

  "Pojkar" i grupp som trakasserar andra brukar inte ha samma ursprung som oss svenskar. Just sayin’.

  SvaraRadera
 2. Fakenews från en fakeblaska...

  SvaraRadera
 3. Svenska hjältar är såna som inte blir nominerade i den där jävla PK-blaskan. Som te x Katerina Janouch och Peter Springare.

  SvaraRadera
 4. Finns många sätt att söka sina 15 minuter i rampljuset. Alla behöver inte vara ärliga.

  SvaraRadera