söndag 20 maj 2018

Dan efter.

När jag flög gick jag i alla år i stilettos, allt för uniformslooken, och det bekom mig verkligen inte. Sen dess har jag gått runt på jorden i flip-flops, seglarskor eller boots. Men igår var det nya bröllopsskor. Spetsiga, med häftig klack. 


Det tog en kvart, sen började jag minnas mina utbildningsdagar på SAS flygvärdinnecollege, och de kloka orden om onda skor som kommer att visa sig i HELA ansiktet.  Det var ett understatement.

Hursomhelst, tack för alla bröllopslyckönskningar! Det finns alla förutsättningar för att denne min visionäre son och hans fagra brud kommer att lyckas leva lyckliga i alla sina dar. Det var de onda klackarna i taket och salsa och fullkomlig lycka.

 However, som man säger, var det en svår situation att uppträda normalt med de två bröderna som avskyr mig och tagit avstånd från mig på grund av mina åsikter och min blogg. Dessutom kan jag konstatera att de som valt avståndet, båda har en vänkrets som förvirrat inte vet hur de ska bete sig. Vilken sida ska dom stå på? På den enes(fegt, men bekvämt), eller den som alltid förut varmt uppskattas, (det går ju inte, hon är rasist).

16 kommentarer:

 1. Man kan ignorera verkligheten, men man kan inte ignorera konsekvensen,av den ignorerade verkligheten. Alltför många,kommer att bli varse.

  SvaraRadera
 2. Stackars dem som äro lydiga. Priset blir mycket dyrt.

  SvaraRadera
 3. De enfaldiga säger "– Du hade tur som föddes i Sverige." Och jag säger "– Hur skulle jag kunna födas i ett annat land med svenska föräldrar?" I alla familjer finns det vanvett, det är bara omfattningen som varierar. Det är både en välsignelse och en förbannelse att födas med förstånd. Den oförstående är ofta lyckligare i sitt oförstånd och drabbas plötsligt av något som den med förstånd sett komma i åratal.

  Kvinnor blir snyggare med stilettos. Och det är inte skorna, det är hållningen. Och antagligen något i vårt undermedvetna medärvda sedan årtusenden. Hundar går inte på hälarna, de går på trampdynorna och troligen gjorde våra yttersta förfäder det och det är nog det som är medärvt. Huruvida män blir snyggare i högklackat är jag lyckligtvis helt ovetande om. ;-)

  Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer molnen att skingras. Förutsättningarna verkar vara ljusa då SVT, TV4 och Expressen har tvärvänt och det bara inom loppet av ett halvår. Anders Borg, den lilla frustrerade och kastrerade knähunden, har övergett Don Quijote och drar nu lans för SD. Vilket antagligen betyder att de blivit alltför rumsrena? (Jag får be min plånbok om överseende ty den var en varm anhängare av Borg då det begav sig.)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt Carina. Grattis till bröllops lyckan. Såg bilden på dom tjusiga nygifta men sen försvann den. Vad gäller bröderna, kommer tid kommer råd. Man kan speciellt inte som förälder ändra på vuxna barns tankegångar.Carina du har gjort ett bra jobb med att fostra barnen till medkännande, empatisk personer. Oron, innerst inne för landets kollaps, är svår att erkänna. Njut dina dagar i friheten på ön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välformulerat, instämmer till fullo.

   Radera
 5. Hej Jag följer din blogg varje dag trots att jag avstår att kommentera.

  Nu måste jag. Skit i bröderna! Bedömer de att det är värt att agera som de gjort så. .........

  Min fru har nollkontakt med tvenne nu ålderstigna bröder efter släktkontrovers för tio år sedan!?!
  Livet går vidare! Blod är ibland inte tjockare än vatten. Vi gör ständigt val i livet .
  Stå på dig

  Häls

  Peter Dahl Läkare Göteborg

  SvaraRadera
 6. Det gäller att skilja på sak och person.
  Alla förstår sig inte på det.
  Man måste vara rädd om sin egen självkänsla
  och vårda den.
  Tro på dig själv.
  Lyckan finns inom dig.
  Svea

  SvaraRadera
 7. Det vi kan göra är att tala. Inte knyta näven i byxfickan och tiga. Berätta. Ropa. Skriva. Göra våra röster hörda. Ge uttryck för våra tankar. Se oss själva i ett sammanhang med dem som levde före oss och byggde det som nu rivs ned. Sluta ljuga. Sluta vara politiskt korrekt. Ta matchen mot rädslan. Den kommer inte att förgöra oss. Den väntar på att bli undanröjd.
  citat;
  http://snaphanen.dk/2012/11/04/rapport-fran-gransen/
  Julia Caesar

  DuGamlaDuFria

  SvaraRadera
 8. Läser din blogg dagligen.. du har många vänner!

  SvaraRadera
 9. Carina:
  Som många ovan redan skrivit,är det bäst att följa sin inre känsla.Du behöver absolut inte bära runt på någon skam.Det kan alla vi som följer dig på din blogga försäkra.Fortsätt på din inslagna linje,och läs igenom Dahl`s rader ovan,dessa är den verklighet som många av oss lever under och med.

  SvaraRadera
 10. Kloka ord från alla, tack.
  Det värsta är att det plötsliga avståndstagandet är så chockartat, man förstår först inte, det är som knivar i hjärtat.
  Men när jag gått igenom skärselden och börjat försöka resa mig, kände jag underligt nog nåt som liknade befrielse. Jag hade hukat länge under det tysta åsiktstrycket och den allenarådande"värdegrunden".
  Det jag känner nu är bedrövelse, att den kollektiva fostran har fått så många unga att glömma var dom kommer ifrån, vilka värden som är värda att bevara, vikten av förnuftsmässiga resonemang.
  Att sen leva med sig själv och med en vrede riktad mot nån som man egentligen står nära är förgörande, det föder bara bitterhet. Och i bitterheten växer inget gott.

  SvaraRadera
 11. Carina,
  du kommer att gå stark ur denna trista upplevelse.
  Många av oss har liknande erfarenhet och kan trösta med att din situation inte är unik.
  hmm

  SvaraRadera
 12. Tack, Svea, och det är i alla fall bättre när elefanten har släppts ut från rummet. Men som sagt jag lider med sönerna för att dom krymper ihop av hat och förakt. Det unnar jag dem inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kloka damen2018-05-22 14:43

   Min dotter anklagade mig för att vara rasist när jag påtalade mass invandringen Jag sade att hon kommer att ge mig rätt en vacker dag. Sov inte en blund den natten. Tror nu att den dagen närmar sig. Är blockad på Facebook säkert för all framtid, vännerna får inte se vilken hemska mamma jag är. Så var det med Stasi alla bevakade alla. Under Reinfeldts andra intåg fick vi smaka på diktaturens vidrigheter. Ingen fick ha egna åsikter.

   Radera
  2. Kloka damen, vet hur det känns när det oerhörda och helt oväntade händer att mattan dras bort under fötterna på en.
   Det är obegripligt hur svaga våra starka barn är under grupptrycket och värdegrundstyrannerna. Fattar inte. Känner med dig.

   Radera