måndag 7 maj 2018

Allt medan de effektsökande exhibitionisterna i Akademin äger löpsedlarna,

har jag med stor vällust streckläst Lena Anderssons senaste bok "Sveas son".

 Lena Andersson förför med det bländande språket och flödet och föder genom boken fram en huvudperson, i sin tur skapad av Folkhemmets alla fram- och motgångar. Hennes skildring är så vass och substansrik att jag tycker mig ha levt med Sveas son Ragnar på flera olika plan. Han var min far, min lärare, min chef, min väninnas pappa, min tandläkare, min farfar - så intensivt har hon fångat individen som formades av och formade ett land som då en gång blev en stolt modell för omvärlden.  

Såhär skulle jag enkelt beskriva en grinig, halt kvinna med sned mun som ingen bonde ville gifta sig med, medan Lena Andersson målar ord och tankar med guldpensel, lyssna:

-"Hon hette Märit och bar på en snedhet i munnen som med naturens sinne för proportioner korresponderar med en lättare hälta. Därtill anades något frätande surt i sättet som endast korresponderade med hennes stora missnöje, varför friarna av det rätta ståndet valde andra kandidater. 

Märit Lind fick nöja sig med Sven Svensson, fackligt aktiv och medlem i Socialdemokratiska arbetarpartiet.

Bondflickan begrep att hennes medfödda krokigheter gjorde att hon fick ta skeden i vacker hand, men plågades så svårt av makens fattiglappsfasoner och klumpiga sätt att hon såg till att Sven aldrig glömde vem av dem som hade gift ner sig." 

                                                     En virtous.


7 kommentarer:

 1. Du återger ett lysande, underhållande stycke :-)

  Visst, en virtous ....men myntet har tydligen 2 sidor.

  Författaren, DN-kolumnisten och ultraliberala åsiktspropagandisten Lena Andersson spyr frekvent ut sitt Sverigehat: Sveriges medborgare har inte äganderätt över Sverige, och därför ingen rätt att besluta om invandringen.

  Hen har tidigare skrivit i DN att fri invandring till Sverige är en “rättighet” och att Sverige därmed inte har någon rätt att besluta om sin invandringspolitik.

  Tino Sanandaji förklarar:
  ”Att svenska medborgare har äganderätt över den svenska staten och beslutanderätt över migration är inte bara en löst grundad teori, det är vad Sveriges grundlag säger. Denna ordning är inget tvångsförtryck, utan hur väljare i Sverige (och andra länder) frivilligt valt att organisera sina demokratier. Invandring är därför inte enbart en kontraktsrättslig transaktion mellan invandrare och deras arbetsgivare eller hyresvärdar.”
  ”Invandring innebär omfördelning av tillgångar och politiskt makt från existerande till nya ägare. Därför har alla existerande ägare rätt att besluta om invandring, på samma sätt som alla delägare i ett företag har rätt att besluta om de vill ta in nya delägare eller inte. Detta inkluderar givetvis invandrare som själva blivit medborgare.”
  ”Hon har inte rätt att ge bort eller sälja makten, att utöva denna makt över mig till vem hon behagar i andra länder. Det är ingen mänsklig “rättighet” att få bidrag i Sverige eller rösta till sig resurser i svenska val. Det är ett privilegium som landets medborgare har tilldelat varandra genom det sociala kontraktet, och som de medvetet har valt att begränsa.”

  Heja Tino!

  Vi ska inte hylla någon som inte förtjänar det, lena a. är en samhällsomstörtare av rang.
  Bojkotta och tillägna i stället lobbyisten & Svenskhaterskan lena andersson bokbål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena Andersson är mycket och oförbättreligt politiskt korrekt, jag har välförtjänt hackat på henne förut här. Däremot vill jag trots allt hylla hennes eminenta författarskap, ju fler böcker hon skriver desto färre inskränkta gammelmediakrönikor i Wolodarskis anda, hoppas jag.
   Tino är en ideologisk idol av största mått. Jag ser dem som två mästare som är bra på väldigt olika saker.

   Radera
 2. Instämmer :-)
  Därför är det intressant att se Tino sätta lena andersson på plats och punktera hennes luftslott!
  Hans inklippta citat var en del av hans svar till just hennes horribla "allt-åt-alla vision" i DN December 2013.
  Synd att jag missat Dina tidigare "hackningar" på henne, Du skriver så bra :-)

  SvaraRadera
 3. Plebej (proletär, underordnad).
  ....eller som "killary" så missvisande uttryckte det på utrikiska: "Deplorable" ;-)

  SvaraRadera
 4. Lysande dialog mellan "Anonym" och Carina, vilka tycker olika men är lika goa lyssnare.
  Mässkalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som skiljer oss från trollen!;-)

   Radera